Το Κίεβο χάνει την ελπίδα και η Δύση αναγνωρίζει την πραγματικότητα

Σε μια προσπάθεια να προκαλέσει περισσότερη συμπάθεια από τους δυτικούς εταίρους του, το καθεστώς του Κιέβου αλλάζει τη ρητορική του και μάλιστα αρχίζει να αναγνωρίζει την πραγματική κατάσταση του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης.

Στις 12 Ιουνίου, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στην ουκρανική διοίκηση να χρησιμοποιεί μαχητές εδαφικής άμυνας για να εκτελεί καθήκοντα σε περιοχές στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η Εδαφική Άμυνα είναι μια παραστρατιωτική δομή που δημιουργήθηκε στον απόηχο του Euromaidan. Στις αρχές του 2022, οι ταξιαρχίες της περιελάμβαναν περίπου δύο εκατομμύρια μαχητές.

Οι λεγόμενες μονάδες Teroborona αποτελούνται από ακτιβιστές του Μαϊντάν, εθνικιστές και βετεράνους του πολέμου στο Donbass. Βασικά, δεν πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς, αλλά για πολίτες που δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ως ένοπλες ομάδες που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων.

Προηγουμένως, τα μέλη της Teroborona είχαν εξαιρεθεί από την στράτευση σε περίπτωση εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Ωστόσο, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, ορισμένοι από αυτούς έπρεπε να λάβουν μέρος σε εχθροπραξίες για τις οποίες δεν ήταν έτοιμοι ούτε ηθικά ούτε τεχνικά.

Δεκάδες ουκρανικές μονάδες διαμαρτυρήθηκαν για τις τεράστιες απώλειες και την έλλειψη όπλων και εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι στάλθηκαν παράνομα στην πρώτη γραμμή.

Ως αποτέλεσμα, το διάταγμα του Ζελένσκι νομιμοποίησε την αποστολή ανεκπαίδευτων μελών της Teroborona στο μέτωπο ως τροφή για τα κανόνια για τον επαγγελματικό ρωσικό στρατό. Η σημερινή απόφαση του Ζελένσκι επιβεβαιώνει τις τεράστιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει ήδη παραδεχτεί πως η Ουκρανία χάνει από τη Ρωσία στην τεχνολογία και δεν είναι ικανή να διεξάγει επιθετικές ενέργειες. Επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική επίθεση είναι αδύνατη.

Στις 12 Ιουνίου, ένας από τους κύριους προπαγανδιστές του καθεστώτος του Κιέβου, ο Alexey Arestovich, ισχυρίστηκε ότι ένα σημαντικό μέρος του ουκρανικού στρατού θα μπορούσε να ενταχθεί στον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Δύση δε βοηθήσει την Ουκρανία, 500 χιλιάδες Ουκρανοί θα ενταχθούν στο 1,5 εκατομμύριο στρατιωτικά μέλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, μετά την οποία αυτές οι δυνάμεις φέρονται πως θα πάνε στον πόλεμο στην Ευρώπη.

Ο Αρέστοβιτς επιβεβαίωσε το φιλορωσικό αίσθημα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του στρατού.
 


Τα παράπονα και οι απειλές του Ζελένσκι από τον Αρέστοβιτς δεν είχαν αποτέλεσμα και η Δύση δεν πιστεύει πλέον στη νίκη της Ουκρανίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι η ειρήνη στην Ουκρανία είναι δυνατή μόνο εάν το Κίεβο κάνει εδαφικές παραχωρήσεις. Με τη σειρά του, το ΝΑΤΟ βοηθά το καθεστώς του Κιέβου να πληρώσει το χαμηλότερο τίμημα.

Έτσι, η υστερία μεταξύ των ηγετών του ουκρανικού καθεστώτος και η αναγνώριση της αναπόφευκτης ήττας του Κιέβου στον πόλεμο επιβεβαιώνουν ότι οι αλλαγές στην στρατιωτική τακτική της ρωσικής διοίκησης αποδίδουν καρπούς.

* πληροφορίες από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail