Ο Ζελένσκι ορκίζεται να ανακαταλάβει το Ντονμπάς και την Κριμαία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει δεσμευτεί να «απελευθερώσει» το ρωσικό έδαφος της Κριμαίας και τις ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντόνετσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR). Μίλησε λίγες ώρες μετά τις αναφορές για βομβαρδισμούς από τον ουκρανικό στρατό σε κτίρια κατοικιών, μια αγορά και ένα μαιευτήριο στο κέντρο του Ντόνετσκ.

«Θα έρθουμε σε όλες τις πόλεις μας, σε όλα τα χωριά μας, που δεν έχουν ακόμη τη σημαία μας», καυχήθηκε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοκάμερα το βράδυ της Δευτέρας, υποστηρίζοντας ότι ο στρατός του θα νικήσει τους Ρώσους αντιπάλους του στην ανατολική Ουκρανία και θα ανακαταλάβει τις πόλεις της Μαριούπολης, Χερσώνας και Μελιτόπολης από τις δυνάμεις της Ρωσίας και των DPR και LPR.

«Και ζητώ από όλους όσοι έχουν τέτοια ευκαιρία να επικοινωνήσουν με ανθρώπους στον κατεχόμενο νότο… να λένε ότι θα υπάρξει απελευθέρωση», συνέχισε. «Πείτε το σε Γκορλόβκα, Ντόνετσκ, Λούγκανσκ. Πείτε τους πως ο ουκρανικός στρατός θα έρθει σίγουρα».

«Φυσικά, θα απελευθερώσουμε και την Κριμαία μας. Ας θυμάται κάθε Ρώσος αξιωματούχος που έχει καταλάβει πολύτιμη γη στην Κριμαία: αυτή δεν είναι η χώρα όπου θα έχουν ειρήνη», απείλησε.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail