Σενάρια...Μεγάλης Ρουμανίας και συνέπειες για τη Μολδαβία βλέπει ο Μεντβέντεφ

Yekaterina Shtukina/POOL/TASS
Η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ είναι δυνατή, όχι άμεσα, αλλά μέσω της δημιουργίας της «νέας Μεγάλης Ρουμανίας», λέει ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η Μολδαβία μπήκε στη μεγάλη ουρά για την ένταξη στην ΕΕ, που εκτείνεται σε δεκαετίες. Καλό ταξίδι! Αλλά [θέλουν] είναι νωρίτερα! Επομένως, υπάρχει άλλος τρόπος για να αποκτήσετε την ένταξη στην ΕΕ: δημιουργία μιας νέας Μεγάλης Ρουμανίας (Romania Mare)», είπε ο πολιτικός στο κανάλι του στο Telegram, απαντώντας σε ερώτηση του TASS για το πόσο σύντομα η Μολδαβία θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ένωση.

Σημείωσε πως «οι Ρουμάνοι πολιτικοί χορεύουν πολιτικά σε κύκλους γύρω από τη Μολδαβία» εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα αυτό συμβαίνει κυριολεκτικά, επεσήμανε.

«Η πρώτη κοινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Μολδαβίας και της Ρουμανίας οριστικοποιήθηκε από τους νομοθέτες που χορεύουν πιασμένοι χέρι χέρι. Φαινόταν μάλλον διασκεδαστικό», είπε ο Μεντβέντεφ. «Ωστόσο, οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ λιγότερο αστείες» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail