Εξομολογήσεις ενός πράκτορα πληροφοριών της Τουρκίας

Το πρακτορείο ειδήσεων Furat δημοσίευσε τις ομολογίες ενός πράκτορα πληροφοριών που συνδέεται με την τουρκική κατοχή, επιβεβαιώνοντας ότι τα εκρηκτικά και η χρηματοδότηση προέρχονταν από την Τουρκία μέσω των κατεχόμενων περιοχών.

Ο Mustafa Mohammad al-Mahmoud από το Girê Spi / Tal-Abyed, μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών που φέρνει εκρηκτικά από τις κατεχόμενες περιοχές για να πυροδοτήσει σταθμούς ηλεκτρισμού και νερού, λέει ότι μέσω του "Abu Asaad" που βρίσκεται στις κατεχόμενες περιοχές, διαπραγματευόταν με ένα άτομο στις μυστικές υπηρεσίες γνωστό ως Abu Khattab al-Wardawi και τον Abu Assad Bashar Mohammad al-Salem και ένα μέλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι υπεύθυνοι για τους βομβαρδισμούς στους σταθμούς ηλεκτρισμού και νερού στην πόλη Raqqa.

Ο Mustafa Mohammad ομολόγησε την τρομοκρατική επίθεση στον ηλεκτρικό σταθμό και είπε: «Όταν ο Bashar ήρθε σε μένα, με ρώτησε τι θα κάναμε, του είπα ότι θα ανατινάζαμε τον ηλεκτρικό σταθμό με αντάλλαγμα 15 χιλιάδες δολάρια. Ένα βράδυ, στις έντεκα πήγαμε στο σταθμό. Η διαδικασία τοποθέτησης εκρηκτικών στον σταθμό να πυροδοτηθεί από απόσταση. Κάναμε την έκρηξη τα ξημερώματα και γυρίσαμε τις σκηνές του βομβαρδισμού. Όταν έφτασα στο σπίτι, όπου ήταν μία η ώρα, έβλεπα το Διαδίκτυο, ο Abu Asaad με καλούσε, και ήταν θυμωμένος μαζί μου και είπε: «Επειδή οι φωτογραφίες δεν είναι ξεκάθαρες, δεν θα πάρουμε τα χρήματα».

Ο Mustafa Mohammad εξήγησε ότι πραγματοποίησαν τη δεύτερη επιχείρηση κατά του αρδευτικού καναλιού στη Ράκα και είπε: «Μετά από δύο ημέρες, μου είπαν ότι θα μου συστήσουν ένα άτομο όπου θα συνεργαστείτε. Ο Χασάν και ο Αμπντέλ Χαλίμ ήρθαν και είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά. Πήγαμε οι τρεις μας μέσα στη νύχτα και φυτέψαμε τα εκρηκτικά στο αρδευτικό κανάλι, Χασάν. Ο Αμπού Μους πραγματοποίησε τον βομβαρδισμό και ο Αμπντέλ Χαλίμ κινηματογράφησε την σκηνή, και σε αντάλλαγμα για αυτήν την επιχείρηση, η υπηρεσία πληροφοριών μου έδωσε 500 δολάρια.

 
Διαδοχικές πράξεις

Ο Μουσταφά Μοχάμαντ παραδέχτηκε ότι, σύμφωνα με τις εντολές που έλαβαν από τις κατεχόμενες περιοχές, πραγματοποίησαν διαδοχικές εκρήξεις στην πόλη Ράκα εναντίον του αγροτικού αρδευτικού σταθμού στη Ριφάα και είπε: «Στην τρίτη μας επιχείρηση, στόχος μας ήταν ο αρδευτικός σταθμός στη Ριφάα, αυτή τη φορά πήγαμε εγώ και ο Μπασάρ, αφού φέραμε τα εκρηκτικά από το σπίτι του Μπασάρ, το φυτέψαμε και το πυροδοτήσαμε, και σε αντάλλαγμα για αυτήν την επιχείρηση, η υπηρεσία πληροφοριών μας έδωσε 200 δολάρια. Ο Abu Khattab επικοινώνησε ξανά μαζί μας μετά από αρκετές ημέρες και μας διέταξε να πυροδοτήσουμε έναν σωλήνα έξω από το σταθμό. Ήταν 5:30, όπου τοποθετήσαμε τα εκρηκτικά και τα πυροδοτήσαμε».

Η Τουρκία είχε την πατρότητα των επιχειρήσεων
 
Ο Μουσταφά Μοχάμαντ δήλωσε ότι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των διευθυντών της Επιτροπής Παιδείας και των προύχων των φυλών και είπε: «Ο Αμπού Χατάμπ μας έστειλε τέσσερις νάρκες, τις οποίες κρύψαμε σε ένα από τα περιβόλια, μέσα στη νύχτα ήρθε ο Μπασάρ σε μένα και μου έδωσε τέσσερα ναρκωτικά χάπια, μετά από τα οποία δεν πήρα καμία πληροφορία από αυτόν και μου συνέστησαν ένα άτομο, τον Mohammad Saeed, που παλαιότερα δούλευε με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Αυτή τη φορά μας ζήτησαν να κάψουμε ένα αυτοκίνητο, πήγαμε να κάψουμε το αυτοκίνητο του διαχειριστή στην επιτροπή εκπαίδευσης, εν τω μεταξύ μου έστειλε 300 δολάρια από την Τουρκία και μετά μου είπαν ότι το αυτοκίνητο του αρχηγού της φυλής Hewewat θα καιγόταν. Ο Ahmed Saeed είχε φέρει μαζί του βενζίνη και ναρκωτικά χάπια και ως αποτέλεσμα της λήψης αυτών των χαπιών έχασε τις αισθήσεις του».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail