Κυριάκο, τι εννοεί ο Ταγίπ όταν λέει "εμείς πορευόμαστε με έντιμους πολιτικούς, που κρατάνε την υπόσχεσή τους";

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Θεωρήθηκε ως πολύ αυστηρό το μήνυμα που απέστειλε προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

«Φέτος, είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας. Πλέον για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Πλέον δεν δέχομαι με τίποτε να κάνω μια τέτοια συνάντηση μαζί του, διότι εμείς πορευόμαστε με έντιμους πολιτικούς, που κρατάνε την υπόσχεσή τους. Τα παραπέρα ας τα σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Ας συναντηθεί με όποιον θέλει και ας κάνει βάσεις με όποιους θέλει. Και δεν πιστεύω πως η Αμερική θα αποφασίσει σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μητσοτάκης».

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων διεμήνυσε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη.

Γεννώνται ωστόσο αρκετά πολύ σοβαρά ερωτήματα που αποδέκτη έχουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Τι άραγε να εννοεί ο Τούρκος Πρόεδρος όταν λέγει στον Έλληνα Πρωθυπουργό, πως:

“εμείς πορευόμαστε με έντιμους πολιτικούς, που κρατάνε την υπόσχεσή τους”!

Τι υποσχέθηκε άραγε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ερντογάν στο πρόσφατο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, υπόσχεση που αθέτησε στις συνομιλίες στις ΗΠΑ;

Μήπως την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου;

Μήπως τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου;

Μήπως την ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση Ελληνοτουρκικών θεμάτων και τα οποία υπάρχουν στην φαντασία του Τούρκου Προέδρου;

Ωστόσο ο Ρ. Τ. Ερντογάν έβγαλε την μεγάλη αλήθεια! Πως δηλαδή:

“ δεν πιστεύω πως η Αμερική θα αποφασίσει σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μητσοτάκης”.

Τι πιο σαφές, τι πιο κατανοητό;

Κατά τα άλλα η Ελλάς εξακολουθεί να εμπιστεύεται Αμερικανούς και Τούρκους και εξακολουθεί να παίζει τον “ηλίθιο και επιζήμιο” συνομιλητή κατά των ελληνικών συμφερόντων.

Πάντως εμείς, επειδή το ψάξαμε το θεματάκι λίγο περισσότερο, θα σας πούμε, τι ακριβώς μας εμπιστεύθηκε κορυφαία πηγή μας.

Σύμφωνα λοιπόν με την πηγή μας, στην πρόσφατη σύσκεψη που έλαβε χώρα υπό την προεδρεία του Ερντογάν, φέρεται μεταξύ άλλων να αποφασίσθηκε, πως εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν προχωρήσει στις συμφωνηθείσες αποφάσεις της συνάντησης στην Πόλη, η Τουρκία θα πάρει ανά χείρας τα δίκια της και θα προχωρήσει σε μονομερείς επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.

Έτσι δικαιολογούνται και οι εναέριες παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων επάνω από την Αλεξανδρούπολη, την πόλη που βρίσκεται υπό “κατοχή” από αμερικανικές δυνάμεις και οι οποίες “χαιρετούσαν” την παρέλαση των τουρκικών μαχητικών επάνω από την ελληνική Αλεξανδρούπολη.

Η πηγή μας, μάς είπε επίσης, πως πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο πιθανολογείται πως είναι, το χρονικό διάστημα από 25 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου για ένα θερμό επεισόδιο.

Αλλά, όπως επισημαίνει η πηγή μας, το ιδιαίτερα ανησυχητικό για μας είναι, πως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παρέχουν σιωπηλή κάλυψη στην Τουρκία, αφού ο Ερντογάν διατηρεί πολύ καλή επικοινωνία με ισχυρούς παράγοντες των ΗΠΑ, αλλά και με εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων.

Βλέπετε ο Ρ. Τ. Ερντογάν, εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, απειλώντας και εκβιάζοντας ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με το βέτο που έθεσε στην ένταξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, των παραδοσιακών ουδέτερων χωρών της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Ας ελπίσουμε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ξυπνήσει επιτέλους από το όνειρο των αμερικανικών χειροκροτημάτων, και από την επίδραση που ασκεί σε αυτήν η “επανεκκίνηση” της ΝΤΠ και ο εφησυχασμός του κατευνασμού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail