Οι Ουκρανοί αμύνονται στο Ντονμπάς, οι Ρώσοι πλησιάζουν ξανά στο Χάρκοβο

Μετά τις παρατεταμένες μάχες στην περιοχή του Χάρκοβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση. Ρωσικές μονάδες απωθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) από τα χωριά που έφυγαν οι Ρώσοι πριν από εβδομάδες. Τα χωριά Tokarevka και Tsupovka βρίσκονται και πάλι υπό ρωσικό έλεγχο. Οι AFU αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς τη γραμμή Dergachi-Tsirkuny.

Οι γραμμές του μετώπου παραμένουν αμετάβλητες στην περιοχή Izyum. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στα χωριά Velikaya Kamishevakha, Kurulki και Dolgenkoe.

Τα ρωσικά στρατεύματα πλησίασαν τα περίχωρα της πόλης Svyatogorsk. Οι κοινές δυνάμεις διέρρηξαν την άμυνα των AFU στην πόλη Yarovaya παίρνοντας τον έλεγχο του δρόμου που οδηγεί στο Svyatogorsk. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές θέσεις στην Πασέκα, ενώ πραγματοποιήθηκαν μαζικές επιθέσεις πυροβολικού στις θέσεις των AFU στο Bogorodichy.

Οι AFU εξοπλίζουν τις θέσεις πυροβολικού τους στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του μοναστηριού Svyatogorsk, ιερού τόπου που βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Αφού η πόλη Krasny Liman τέθηκε υπό τον έλεγχο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), η ρωσική επίθεση συνεχίστηκε στην ανατολική κατεύθυνση. Ρωσικές μονάδες πλησίασαν την πόλη Rayhorodok και βομβαρδίζουν τις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις πέρα ​​από τον ποταμό Seversky Donets.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στους δρόμους της πόλης Σεβεροντόνετσκ. Ρωσικές μονάδες και μονάδες της LPR προχωρούν από τη βόρεια, βορειοανατολική και νοτιοανατολική κατεύθυνση. Έχουν ήδη απωθήσει τις AFU από όλες σχεδόν τις κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της πόλης ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη βιομηχανική περιοχή.

Ουκρανικές μονάδες υποχωρούν στην πόλη Lisichansk και ενισχύουν τις θέσεις τους σε ένα νέο φρούριο της ουκρανικής αντίστασης, στο χημικό εργοστάσιο Azot. Στις 31 Μαΐου, οι υποχωρούσες μονάδες των AFU ανατίναξαν ένα εμπορευματοκιβώτιο πιθανώς με άζωτο στο χημικό εργοστάσιο Azot, κατηγορώντας την αεροπορική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων.

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας δεν έχουν ακόμη περικυκλώσει τις μονάδες των AFU που έχουν αναπτυχθεί στο Zolotoe. Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να μάχονται για τον έλεγχο του χωριού Vrubovka και του δρόμου από το Zolotoe προς το Lisichansk. Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στην Ουστίνοβκα και κοντά στην Τοσκόβκα.

Κοντά στην πόλη του Ντόνετσκ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην περιοχή Avdeevka χωρίς σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της μάχης. Τα ρωσικά και τα στρατεύματα της DPR δεν έχουν ακόμη περικυκλώσει την πόλη, προχωρώντας αργά από το χωριό Novoselovka Vtoraya. Οι μονάδες των AFU λαμβάνουν στρατιωτικές προμήθειες από τη δυτική κατεύθυνση.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην Avdeevka συνεχίζουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων στην πόλη του Ντόνετσκ. Στις 31 Μαΐου, οι επιθέσεις οδήγησαν στο θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού στο Makeevka.
 
* πληροφορίες southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail