Η Πολωνία ξέμεινε από όπλα για να προωθήσει την ατζέντα της στην Ουκρανία και ζητά βοήθεια από τα κορόιδα

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η Πολωνία, έχοντας μεταφέρει πολλά όπλα στην Ουκρανία, ζητά από τους συμμάχους να αναπληρώσουν επειγόντως τα κενά αποθέματα, δήλωσε ο πρόεδρος Andrzej Duda σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας.

«Παρέχουμε στην Ουκρανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια που έχουμε παράσχει ποτέ σε άλλο κράτος <…> Αυτό έβαλε τον Υπουργό Άμυνας μπροστά σε μια πραγματική ανάγκη για αναπλήρωση όπλων», σημείωσε ο Πολωνός ηγέτης.

Σημειώνεται πως η Πολωνία μετέφερε στην Ουκρανία εξοπλισμό που βρίσκεται στο δικό της οπλοστάσιο.
"Αυτά είναι επίσης τεράστια έξοδα από το κράτος. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τουλάχιστον 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια με τη μορφή μόνο στρατιωτικής βοήθειας", εξήγησε ο Ντούντα.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η αγορά νέων όπλων διαρκεί πολύ, επομένως η Βαρσοβία ζητά από τους συμμάχους να της παρέχουν μεταχειρισμένο εξοπλισμό.

"Οι αγορές βρίσκονται σε εξέλιξη. Η αναπλήρωση των όπλων με νέο εξοπλισμό που θα παραχθεί μόνο είναι τουλάχιστον μήνες, αλλά κυρίως χρόνια <...> Μεταφέραμε μεταχειρισμένο εξοπλισμό και είμαστε επίσης έτοιμοι να δεχτούμε χρησιμοποιημένο εξοπλισμό", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail