Ξεκίνησε η δίκη ξένων μισθοφόρων στο Ντόνετσκ - Πιθανή η θανατική ποινή!

Στις 6 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ άρχισε να εξετάζει τις ποινικές υποθέσεις εναντίον δύο μισθοφόρων από τη Βρετανία και ενός από το Μαρόκο που κρατούνται στην Ανατολική Ουκρανία. Ο επικεφαλής της DPR, Denis Pushilin επιβεβαίωσε ότι δεν αποκλείεται η θανατική ποινή για ξένους μισθοφόρους.

Οι Βρετανοί μισθοφόροι προσέφυγαν στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ζητώντας να τους ανταλλάξουν, αλλά το Λονδίνο αρνήθηκε να τους βοηθήσει, καθώς δεν έπρεπε να υπάρχουν Βρετανοί πολίτες που να πολεμούν στην Ουκρανία.

Η Γενική Εισαγγελία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ολοκλήρωσε προηγουμένως την έρευνα για ποινική υπόθεση εναντίον μισθοφόρων από τη Βρετανία (Shaun Pinner και Aiden Daniel John Mark Aslin) και το Μαρόκο (Saadoun Brahim). Κατηγορούνται για συμμετοχή στην προετοιμασία και διεξαγωγή εχθροπραξιών κατά της DPR. Κατηγορούνται για συμμετοχή στην προετοιμασία και διεξαγωγή εχθροπραξιών κατά της DPR, καθώς και για «μισθοδοτικές δραστηριότητες και τη διάπραξη από ομάδα ατόμων κατόπιν συμφωνίας ενεργειών με σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας και τη βίαιη αλλαγή της συνταγματικής τάξης της DPR.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Δημοκρατίας, η μισθοφορική δραστηριότητα τιμωρείται με φυλάκιση από 3 έως 7 χρόνια. Η βίαιη κατάληψη της εξουσίας στην DPR τιμωρείται με φυλάκιση από 12 έως 20 χρόνια και σε καιρό πολέμου μπορούν να αντικατασταθούν από τη θανατική ποινή. Η μισθοφορική δραστηριότητα αναγνωρίζεται ως έγκλημα από το διεθνές δίκαιο και η Σύμβαση της Γενεύης δεν εφαρμόζεται στους μισθοφόρους.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail