Κορυφαίος Ρώσος βουλευτής αποκαλύπτει πότε μπορεί να τελειώσει η επιχείρηση στην Ουκρανία

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας / Sputnik
Freepen.gr - Η στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία θα μπορούσε να τερματιστεί εάν το Κίεβο συμφωνήσει να διαπραγματευτεί, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Αντρέι Καρταπόλοφ.

Η επιχείρηση «θα αναπτυχθεί σύμφωνα με το σχέδιο και, νομίζω, θα τελειώσει όταν η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας "ωριμάσει" για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Καρταπόλοφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Είπε ότι η κατάσταση στο έδαφος έχει αλλάξει και πως οι δυνάμεις του Κιέβου αρχίζουν να ραγίζουν.

Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο χωρών διεξήχθη στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου το Κίεβο πρότεινε τη σύναψη διεθνούς συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με αντάλλαγμα τη συμφωνία στο ουδέτερο καθεστώς που η Ρωσία απαιτούσε πριν από τη σύγκρουση.

Ωστόσο, αυτές οι συνομιλίες τελικά απέτυχαν και οι δύο πλευρές συνέχισαν να αλληλοκατηγορούνται για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail