Άλλη μια παγίδα για τις ουκρανικές μονάδες στην ανατολική Ουκρανία

Η ρωσική αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο συνεχίζεται. Κοντά στην πόλη Stary Saltov, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας ανέλαβαν τον έλεγχο των χωριών που βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στην πόλη από τα βόρεια. Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας [AFU] βρέθηκαν σε άλλη μια παγίδα. Την ίδια στιγμή, η AFU φέρεται να ολοκλήρωσε τη διέλευση κατά μήκος του ποταμού κοντά στο χωριό Hotomli. Η επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων μπορεί να απειλήσει τις ρωσικές θέσεις νότια του Στάρι Σάλτοφ και να αφοπλίσει τον δρόμο προς την πόλη.

Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Χάρκοβο που πραγματοποιούνται από μικρές ομάδες στοχεύουν κυρίως στην απόσπαση της προσοχής των ουκρανικών δυνάμεων από τις κύριες γραμμές του μετώπου του Ντονμπάς.

Η ρωσική αντεπίθεση κοντά στο Χάρκοβο μπορεί να σηματοδοτήσει την επανάληψη των μαζικών επιθέσεων στην περιοχή Izyum, όπου οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ουκρανικός στρατός έχει αναφέρει στο παρελθόν την ενίσχυση των ρωσικών θέσεων στο Izyum. Έτσι, αναμένεται σύντομα μια μεγάλη επίθεση προς το Σλαβιάνσκ.

Ένα άλλο θερμό σημείο είναι η πόλη Svyatogorsk. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη πάρει τον έλεγχο των οχυρώσεων της AFU στο τοπικό μοναστήρι, που βρίσκεται σε ένα λόφο στη δυτική όχθη του ποταμού Seversky Donets. Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στα δυτικά της πόλης, στο χωριό Bogorodichnoe. Ο έλεγχος του χωριού θα άφηνε τις ρωσικές δυνάμεις να επιτεθούν στις θέσεις της AFU στο μοναστήρι από το πίσω μέρος.

Εν τω μεταξύ, η AFU άφησε τις θέσεις της στα νότια του Svyatogorsk. Το Κίεβο επιβεβαίωσε πως οι ουκρανικές μονάδες υποχώρησαν από το Ozernoye, Shchurovka, Brusovka και μερικά πολύ μικρά χωριά στην περιοχή Krasny Liman.

Στη μητροπολιτική περιοχή Severodonetsk-Lisichansk, δεν αναφέρθηκαν σημαντικές επιτυχίες από καμία πλευρά. Ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στη βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντόνετσκ, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο προς το Λισιτσάνσκ από διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στο Privolnoe στα βόρεια και στην Ustinovka στο νότο.

Μια άλλη παγίδα της AFU βρίσκεται στην πόλη του Zolotoe, η οποία είναι σχεδόν περικυκλωμένη από δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η πόλη Kamishevaha τέθηκε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της DPR. Αλλά η AFU εξακολουθεί να διατηρεί τις θέσεις της στη Vrubovka.

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας προχωρούν αργά προς την πόλη Μπαχμούτ. Το χωριό Πιλιπχατίνο φέρεται να τέθηκε υπό τον έλεγχο της DPR.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις για τον έλεγχο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Uglegorskaya κοντά στην πόλη Svetlodarsk που βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο της DPR. Μονάδες της DPR εισήλθαν στα νότια προάστια της πόλης Novolugansk. Ο έλεγχός του θα τους επέτρεπε να επιτεθούν στις θέσεις της AFU στο εργοστάσιο από τη νότια κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής, καμία αλλαγή στην πρώτη γραμμή δεν έχει επιβεβαιωθεί σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
 
* πληροφορίες από southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail