Μόνοι μας βάζουμε το κεφάλι στον τορβά - Μας έπιασε στο στόμα του κι ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ

Ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεϊέντ Αλί Χαμενεΐ είπε ότι το ενδιαφέρον του ιρανικού λαού για την Ισλαμική Επανάσταση και το ισλαμικό κατεστημένο αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Απευθυνόμενος στην τελετή για την 33η επέτειο από τον θάνατο του Ιμάμη Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Ηγέτης είπε ότι οι εχθροί επιδιώκουν να βάλουν τον ιρανικό λαό εναντίον της κυβέρνησής του και του ισλαμικού κατεστημένου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο μαυσωλείο του Ιμάμ Χομεϊνί, νότια της Τεχεράνης, το Σάββατο.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ είπε ότι οι δυτικές χώρες εναποθέτουν κυρίως τις ελπίδες τους στις λαϊκές διαδηλώσεις προκειμένου να ανατρέψουν την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Ξεκινώντας ψυχολογικό πόλεμο, στρατολογώντας μισθοφόρους και οργανώνοντας εκστρατείες μέσων ενημέρωσης εναντίον του Ιράν, προσπαθούν να βάλουν τους ανθρώπους ενάντια στο ισλαμικό κατεστημένο», είπε.

Ωστόσο, ο Αρχηγός σημείωσε πως ο εχθρός κάνει λάθος υπολογισμούς όπως και πριν πιστεύοντας λανθασμένα ότι μπορούν να προκαλέσουν δημόσια διαφωνία στη χώρα.

Είπε ότι κάνουν τέτοια λάθη καθώς λαμβάνουν "λανθασμένες συμβουλές" από "Ιρανούς προδότες" που λένε: "Βασιστείτε στον ιρανικό λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στο ισλαμικό κατεστημένο".

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ είπε πως το ενδιαφέρον των Ιρανών για την Ισλαμική Επανάσταση και το ισλαμικό κατεστημένο αυξάνεται μέρα με τη μέρα, επικαλούμενος την νεκρώσιμη ακολουθία που πραγματοποιήθηκε για τον ανώτατο αντιτρομοκρατικό διοικητή του Ιράν, αντιστράτηγο Κασέμ Σουλεϊμανί.

Υπογράμμισε επίσης πως η Δύση έχει λεηλατήσει έθνη σε όλη τη διαδρομή από την Ασία μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική τους τελευταίους τρεις αιώνες.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ τόνισε επίσης ότι τα ψέματα, οι απάτες και ο ψυχολογικός πόλεμος του εχθρού πρέπει να αποκαλυφθούν.

Έθιξε την πρόσφατη παράνομη κατάσχεση ιρανικού πετρελαιοφόρου από την Ελλάδα και την κατάσχεση του πετρελαίου του από τις ΗΠΑ, επαινώντας το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) για αντίποινα κατά της πειρατείας της Αθήνας.

Μέρες μετά τη σύλληψη του ιρανικού πετρελαιοφόρου από την Ελλάδα στα χωρικά της ύδατα, οι ναυτικές δυνάμεις του IRGC κατέλαβαν δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα στον Περσικό Κόλπο λόγω παραβιάσεων.

Ο ηγέτης είπε ότι ο εχθρός έχει «κατηγορήσει το Ιράν για κλοπή» στις εκστρατείες του στα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, «το να πάρεις πίσω ό,τι σου έκλεψαν δεν λέγεται κλοπή, εσύ είσαι οι (πραγματικοί) κλέφτες».

* πληροφορίες tasnim

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail