Στην Κίνα βλέπουν σημάδια ότι πλησιάζει η κατάρρευση του ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Η πολιτική του ΝΑΤΟ να διασφαλίζει την ασφάλειά του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα άλλων κρατών, στα οποία καταφεύγει όλο και περισσότερο η συμμαχία, θα οδηγήσει στην κατάρρευσή του, γράφει ο Zhang Hao, αρθρογράφος της εφημερίδας Global Times, η οποία πρόσκειται στην κινεζική κυβέρνηση και θεωρείται βασικό μέσο έκφρασής της.

«Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, βασισμένη στην αντιπαράθεση πολιτικών ομάδων και στην εξασφάλιση της δικής του ασφάλειας σε βάρος της ασφάλειας των άλλων, είναι σαν ένα κάστρο χτισμένο στην άμμο, είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει», σημειώνει πεπεισμένος ο συγγραφέας.

Ο Ζανγκ Χάο σημείωσε ότι, με την επέκταση, το ΝΑΤΟ έχει γίνει εργαλείο για τη Δύση για να προωθήσει τις δικές της αξίες και έχει επίσης γίνει εργαλείο για τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εγκαθίδρυση παγκόσμιας ηγεμονίας.



«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως ηγέτης του μπλοκ, προσπαθούν πρόσφατα να μετατρέψουν το ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο γεωπολιτικό όργανο», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Εξαιτίας αυτής της επεκτατικής στρατηγικής της συμμαχίας, σύμφωνα με τον παρατηρητή, η Μόσχα αναγκάστηκε να προσφέρει στο ΝΑΤΟ ένα σχέδιο εγγύησης ασφάλειας, το οποίο η Δύση απέρριψε αγενώς και έτσι επιδείνωσε σοβαρά την κατάσταση στην Ουκρανία, μια χώρα με στενούς ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να ξεχνούν πως η σκέψη του Ψυχρού Πολέμου μόνο θα βλάψει το παγκόσμιο σύστημα και η ηγεμονία και οι πολιτικές εξουσίας θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρηνική ύπαρξη των κρατών», κατέληξε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail