Η Δύση γεμίζει την Ουκρανία με όπλα καθώς οι Ρώσοι δεν αφήνουν καμία ευκαιρία στην πρώτη γραμμή

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε όλα τα μέτωπα στην Ουκρανία. Στην περιοχή του Χάρκοβο, δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές στην πρώτη γραμμή τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Τσούποβκα, Ούντι, Ντεμεντίεβκα, Βέρχνιε Προχόντι και Βέρχνι Σάλτοφ. Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει τις ουκρανικές θέσεις στο Χάρκοβο και στο Τσουγκέφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς το Σλαβιάνσκ, όπου ενδέχεται να αναπτυχθούν έως και 5-7 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.

Η μάχη για το Lisichansk συνεχίζεται. Οι μάχες γίνονται στην πόλη, καθώς και στη Βερνεκαμένκα και την Μπελάγια Γκόρα. Ο ρωσικός έλεγχος της Volcheyarovka επιβεβαιώθηκε. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας ανέλαβαν επίσης μέρος της επικράτειας του διυλιστηρίου του Lisichansk και διεκδίκησαν τον έλεγχο του τοπικού εργοστασίου ζελατίνης. Ρωσικές μονάδες προελαύνουν προς το Maloryazantsevo για να αποκλείσουν την πόλη Lisichansk από τα δυτικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν προσπαθούν να κόψουν το δρόμο Lisichansk-Seversk, ο οποίος ήδη δέχεται πυρά από το ρωσικό πυροβολικό.

Το μέτωπο του Ντονέτσκ στο σύνολό του παραμένει αμετάβλητο.

Ουκρανικά τμήματα προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στην περιοχή Ugledar. Οι μάχες συνεχίζονται στη γραμμή Novomayorskoye – Shevchenko – Egorovka.

Δεν υπήρξαν επίσης αλλαγές στις πρώτες γραμμές στη νότια Ουκρανία. Ο αμοιβαίος βομβαρδισμός και από τις δύο πλευρές συνεχίζεται στην κατεύθυνση Μικολάιβ-Κρίβοϊ Ρογκ.

Στις 27 Ιουνίου, ως αποτέλεσμα χτυπήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους ουκρανικούς στρατώνες στο Bereznegovat, τουλάχιστον 100 στρατιώτες της AFU σκοτώθηκαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ανάπτυξη ουκρανικού πυροβολικού και MLRS στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Krivoy Rog στην περιοχή Dnipropetrovsk. Από αυτές τις θέσεις, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις βόρειες συνοικίες της Χερσώνας, προκαλώντας τα ρωσικά στρατεύματα να ανοίξουν πυρ κατά του θερμοηλεκτρικού σταθμού. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είναι πιθανό οι Ουκρανοί εθνικιστές να ανατινάξουν οι ίδιοι τα στοιχεία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και να παρουσιάσουν στην παγκόσμια κοινότητα πλαστά στοιχεία για ένα χτύπημα από ρωσικά στρατεύματα.

Στη Μαριούπολη, η επιχείρηση ασφαλείας συνεχίζεται στο έδαφος του Azovstal. Στις 27 Ιουνίου, τα πτώματα 172 ακόμη Ουκρανών στρατιωτών βρέθηκαν στο χώρο του εργοστασίου.

Παρά την άθλια κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι σύμμαχοι του Κιέβου συνεχίζουν να αυξάνουν την προμήθεια όπλων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Ο βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως η Ουάσιγκτον θα μεταφέρει στην Ουκρανία σύγχρονα μέσα αεράμυνας μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπάστιαν Λεκόρνου, δήλωσε ότι η Γαλλία θα προμηθεύσει στην Ουκρανία σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet. Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε πωςι η γαλλική εθνική οικονομία θα χαρακτηριστεί από «πολεμικό καθεστώς» προκειμένου να αναπληρώσει τα αποθέματα όπλων για τις δικές της ανάγκες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail