Ο Μπάιντεν και οι υπηρέτες του ΝΑΤΟ κλιμακώνουν τον κίνδυνο πυρηνικής αποκάλυψης

Flickr/Wyoming National Guard
Αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ικανά να πλήξουν ρωσικό έδαφος. Η Ρωσία το καταδίκασε ως «άμεση πρόκληση» και προειδοποίησε πως η κίνηση των ΗΠΑ διεύρυνε τον πόλεμο.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια στρεβλή λογική, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η νέα παράδοση όπλων θα βοηθήσει το Κίεβο να διαπραγματευτεί την ειρήνη.

Κάθε βήμα που κάνουν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ είναι σαν ένα τρελό βύθισμα προς την άβυσσο του παγκόσμιου πολέμου, που θα οδηγούσε σε πυρηνική πυρκαγιά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και τώρα η Γερμανία έχουν δεσμευτεί αυτήν την εβδομάδα να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιέβου με βαρύτερα και μεγαλύτερου βεληνεκούς πυραυλικά συστήματα. Μέχρι τώρα, το Βερολίνο διστάζει να εμπλακεί περισσότερο στον στρατιωτικό εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων. Αλλά ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενέκρινε αυτή την εβδομάδα την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων.

Ο Μπάιντεν έχει διαθέσει το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) για παράδοση. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να φτάσουν τα νέα όπλα, αν και η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink (πόσο εύστοχο το όνομά της!) υποσχέθηκε πως τα όπλα θα μπορούσαν να φτάσουν νωρίτερα.

Υπάρχει μια εκπληκτική αυταρέσκεια μεταξύ των δυτικών ηγετών ως προς την καταστροφική δυναμική που πιέζουν και πού οδηγεί δυνητικά η σύγκρουση στην Ουκρανία – μια παγκόσμια αποκάλυψη.

Η Ρωσία είχε καταστήσει πολύ σαφές εδώ και πολλά χρόνια ότι δε θα ανεχόταν την αδυσώπητη επέκταση από το στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο κατώφλι της. Συγκεκριμένα, η Μόσχα προειδοποίησε πως εάν η γειτονική Ουκρανία συνεχίσει να απειλεί την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, τότε θα ληφθούν «τεχνικά μέτρα». Τώρα που η Μόσχα έχει λάβει μέτρα για να ακυρώσει την επιθετική συμπεριφορά του καθεστώτος του Κιέβου με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου –τον τέταρτο μήνα και πετυχαίνει, όπως καθυστερημένα παραδέχονται ακόμη και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης– οι ΗΠΑ και οι συνεργοί τους στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν ωστόσο με την παροχή ολοένα και περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε τη λύπη του για το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έριχναν σκόπιμα και επιμελώς λάδι στη φωτιά».

Αντί να δίνουν προτεραιότητα στις προσπάθειες για μια συνολική στρατηγική συνθήκη ειρήνης μέσω της διπλωματίας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δίνουν προτεραιότητα στην εντατικοποίηση της σύγκρουσης και στη διεύρυνση του πολέμου.

Ο Dominique Trinquand, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, φέρεται να είπε σύμφωνα με το Euronews: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ –τα ευρωπαϊκά έθνη και οι Αμερικανοί– έχουν κλιμακώσει σταδιακά τα μέσα που θέτουν στη διάθεση της Ουκρανίας και αυτή η κλιμάκωση, κατά τη γνώμη μου, είχε ως στόχο να δοκιμάσει τα ρωσικά όρια».

Οι διεστραμμένες προτεραιότητες είναι συγκλονιστικές. Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής δυσπραγίας στη Δύση, ή ό,τι το αφεντικό της JPMorgan, Jamie Dimon , συγκρίνει με έναν τυφώνα, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους διαθέτουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πόσο πιο κατάφωρα περιφρονητικά μπορούν να είναι οι δυτικοί ηγεμόνες των δικών τους πληθυσμών;

Ο Μπάιντεν σε ένα άρθρο του για τους New York Times αυτή την εβδομάδα έκανε τη μη πειστική έκκληση ότι όλη αυτή η μεγαλοψυχία των ΗΠΑ για το χρέος των φορολογουμένων ήταν να «υπερασπιστεί την ελευθερία».

Σαν να προσπαθούσε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς σχετικά με την τρελή πορεία που ακολουθούσε η κυβέρνησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε πόλεμο με τη Ρωσία και ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα ήταν «εντελώς απαράδεκτη». Οι ιδιότροπες διαβεβαιώσεις του Μπάιντεν δεν εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη.

Οι δυτικοί ηγέτες (sic) είναι γεμάτοι αντιφάσεις και αυταπάτες. Μπορεί να ισχυρίζονται ότι θέλουν ειρήνη, αλλά κάθε τους ενέργεια ισοδυναμεί με ανόητο σκίσιμο του καπακιού από το κουτί της Πανδώρας της καταστροφής.

Ένα σημαντικό μέρος του διλήμματός τους είναι οι τρομερές συνέπειες της φθίνουσας ηθικής τους εξουσίας να κυβερνούν εν μέσω μιας κορύφωσης κοινωνικών και οικονομικών αποτυχιών των δυτικών καπιταλιστικών οικονομιών. Αλλά όλα όσα κάνουν ο Μπάιντεν και οι δυτικές κοόρτες του για την Ουκρανία και τη Ρωσία κάνουν το δικό τους δίλημμα ακόμα πιο βαθύ και δυσεπίλυτο.

Είναι έντονα ανησυχητικό το γεγονός πως ο Μπάιντεν πρέπει να επιδιώκει να δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν επιθυμεί τον πόλεμο και τον κίνδυνο των πυρηνικών όπλων όταν κάθε του ενέργεια αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφής.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας αυτήν την εβδομάδα προειδοποίησε για τον απεχθή εφησυχασμό που επιδεικνύουν οι δυτικοί πολιτικοί για έναν παγκόσμιο πόλεμο και μια πυρηνική πυρκαγιά. Καταδίκασε την εύκολη υπόθεση ότι μόνο και μόνο επειδή ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είχε αδιανόητες συνέπειες για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, επομένως θεωρείται πως τέτοια γεγονότα δε θα συμβούν.

Λοιπόν, δυστυχώς, το αδύνατο γίνεται δυνατό λόγω της καθαρής απερισκεψίας των Δυτικών. Η διπλωματία και ο πολιτικός συλλογισμός έχουν παραιτηθεί από τον αδυσώπητο μιλιταρισμό. Εν ολίγοις, αυτό είναι εγκληματικό.

Ο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι τα νέα όπλα μεγάλης εμβέλειας δε θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος. Το ρεκόρ του να λέει ψέματα για πάνω από 50 χρόνια σχετικά με την πολεμοχαρή στάση των ΗΠΑ μιλάει από μόνο του. Τα συστήματα HIMARS στο δρόμο προς την Ουκρανία φέρεται να είναι ικανά να βελτιωθούν από 80 έως 300 χιλιόμετρα. Ακόμη και στο μικρότερο βεληνεκές, αυτό καθιστά δυνατές επιθέσεις πυροβολικού στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις θέσεις του καθεστώτος του Κιέβου.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν περάσει από τον εξοπλισμό ενός ρωσοφοβικού καθεστώτος που εξυμνεί τους συνεργάτες των Ναζί στον εξοπλισμό του ίδιου καθεστώτος με τη δύναμη πυρός για να χτυπήσει το «βάθος της Ρωσίας» – όπως τόλμησε να το θέσει ένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης πριν από έξι εβδομάδες. Έτσι, το τρελό αδιανόητο δεν γίνεται απλώς νοητό. Εφαρμόζεται ως πολιτική, όπως καταδεικνύουν τρομερά οι νέες δεσμεύσεις όπλων από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Η Μόσχα έχει υπογραμμίσει ότι το μακροχρόνιο αμυντικό της δόγμα ορίζει πως εάν η Ρωσική Ομοσπονδία τεθεί υπό υπαρξιακή απειλή ακόμη και από συμβατικά όπλα, θα απαντήσει με πυρηνικά όπλα.

Δυτικοί παραπλανητές και μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει προηγουμένως τη Ρωσία για πυρηνικό κροτάλισμα, επειδή η Μόσχα έχει εκφράσει σοβαρή ανησυχία για τη σύγκρουση που εξελίσσεται ανεξέλεγκτα.

Η συνεχής πλημμύρα της Ουκρανίας με τα συνεχώς αυξανόμενα επιθετικά όπλα από τις ΗΠΑ και τους λακέδες του ΝΑΤΟ είναι ο πραγματικός δείκτης του ποιος πραγματικά απειλεί την παγκόσμια ειρήνη με τον απόλυτο τρόμο.

Δεν παύει ποτέ να είναι σχετικό: οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη δύναμη που έχει πράγματι σκύψει στη βαρβαρότητα της χρήσης πυρηνικών όπλων μαζικής καταστροφής. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι μια κλήση αφύπνισης για τη διαφθορά που η άρχουσα τάξη της είναι πρόθυμη και ικανή να επιφέρει. Η ευσεβής ρητορική και τα χυδαία λόγια φαινομενικά βεβαιότητας και εφησυχασμού είναι εντελώς ενοχλητικά.

Η Ρωσία ξέφυγε από τα σαγόνια της εθνικής καταστροφής πριν από 77 χρόνια με την ιστορική ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Δεν πρόκειται να αφήσει τον ίδιο κίνδυνο να πλησιάσει ούτε από μακριά. Το περίπλοκο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η σημερινή σοδειά δυτικών πολιτικών μαριονετών δε φαίνεται να γνωρίζει το Κουτί της Πανδώρας που δυνητικά απελευθερώνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail