Η Γερμανία προειδοποιεί ότι ολόκληρες βιομηχανίες θα μπορούσαν να σταματήσουν λόγω έλλειψης αερίου

652234 / Pixabay
Η Γερμανία θα μπορούσε να αναγκαστεί να κλείσει ολόκληρους βιομηχανικούς τομείς εάν υπάρξει πανεθνική έλλειψη φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στην εφημερίδα Der Spiegel την Παρασκευή.

«Όλες οι δραστηριότητες του εργοστασίου θα ανασταλούν. Θα είναι καταστροφή για ορισμένους κλάδους. Και δεν μιλάμε για δύο μέρες ή εβδομάδες, αλλά για πολύ καιρό. Μιλάμε για ανθρώπους που θα χάσουν τις δουλειές τους και περιοχές που θα χάσουν ολόκληρα βιομηχανικά συγκροτήματα», είπε ο Χάμπεκ.

Ο υπουργός επέμεινε, ωστόσο, ότι οι Γερμανοί είναι ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες, υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είναι έτοιμοι να υπομείνουν κάποιο βαθμό δυσκολίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Χάμπεκ είπε ότι η μείωση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των δυτικών κυρώσεων και ισχυρίστηκε πως οι περιορισμοί της ΕΕ σε αγαθά και υπηρεσίες που παρέχονται στη Μόσχα την εμποδίζουν να χρησιμοποιεί χρήματα που παράγονται από τις πωλήσεις ενέργειας.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail