Συνεκπαίδευση Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με Γαλλικό Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων

Το Σάββατο 04 Ιουνίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΛΗΜΝΟΣ, του Υποβρυχίου (Υ/Β) ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ενός Ελικοπτέρου (Ε/Π) S-70B με το Γαλλικό Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) ATLANTIQUE-II, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια και αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων και εντάσσεται στο πλαίσιο των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard.





 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail