Η Μόσχα χαιρετίζει τη συμμετοχή της Κίνας σε έργα στη ρωσική περιοχή της Αρκτικής

mehrananfield1892 / pixabay
Η Μόσχα χαιρετίζει τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών σε έργα για την ανάπτυξη της περιοχής της Αρκτικής της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος Πρεσβευτής Αρκτικής Συνεργασίας, Νικολάι Κορτσούνοφ.

«Θα χαιρετίσουμε τη συμμετοχή Κινέζων ομολόγων σε άλλα έργα στη ρωσική Αρκτική, συμπεριλαμβανομένου του Αρκτικού Συμβουλίου, και στη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής της Αρκτικής στο σύνολό της», είπε ο Κορτσούνοφ σε διάσκεψη για τη ρωσο-κινεζική συνεργασία με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Αρκτική, αναφέρει το urdupoint.com.

Οι δραστηριότητες του Αρκτικού Συμβουλίου έχουν σταματήσει προσωρινά αφού άλλα μέλη του συμβουλίου, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Δανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία, ανέστειλαν τη συμμετοχή τους το Μάρτιο λόγω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στο Αρκτικό Συμβούλιο το 2021-2023, η Μόσχα έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην περιοχή της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένης της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής και των κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση κλιματικών ζητημάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail