Οι ΗΠΑ σκέφτονται να διπλασιάσουν τις αποστολές πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα στείλουν τέσσερα επιπλέον HIMARS στην Ουκρανία ως μέρος ενός εγκεκριμένου πακέτου βοήθειας. Ωστόσο, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι ΗΠΑ πρέπει να διαθέσουν διπλάσια οχήματα μάχης. Πάρα ταύτα εξακολουθούν να σταθμίζονται όλες οι επιλογές και η απόφαση να σταλούν άλλες τέσσερις μονάδες δεν είναι ακόμη οριστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταχύτητα παράδοσης θα εξαρτηθεί από την ανάγκη της Ουκρανίας για οχήματα. Αν και οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας έχουν ζητήσει πολύ περισσότερη βοήθεια από αυτή που έχει εγκρίνει ο Λευκός Οίκος. 

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι χρειάζονται πυρομαχικά μεγαλύτερης εμβέλειας για να αποκτήσουν ένα «κρίσιμο πλεονέκτημα» στο πεδίο της μάχης, το οποίο τώρα εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα. Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως οι νέοι εκτοξευτές πυραύλων, μαζί με πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας, θα αποδειχθούν αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων που προελαύνουν στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρείχε στην Ουκρανία πρόσθετη βοήθεια με τη μορφή εξοπλισμού 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το νομοσχέδιο εγκρίθηκε την 1η Ιουνίου. Ο εξοπλισμός επρόκειτο να διατεθεί για τις ανάγκες των Ουκρανών στρατιωτών. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμεύσει 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πόρους και 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014. Το πακέτο βοήθειας του Ιουνίου περιλάμβανε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

  1. Συστήματα και πυρομαχικά πυροβολικού υψηλής κινητικότητας.
  2. 5 ραντάρ αντιπυροβολικού.
  3. 2 ραντάρ εναέριας επιτήρησης.
  4. 1.000 ακοντισμοί και 50 μονάδες εκτόξευσης εντολών.
  5. 6.000 όπλα κατά της πανοπλίας.
  6. 15.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ.
  7. 4 ελικόπτερα Mi-17.
  8. 15 οχήματα τακτικής.
  9. Ανταλλακτικά και εξοπλισμός.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν σύντομα τέσσερα HIMARS, έναν κινητό εκτοξευτή πυραύλων, καθώς και πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση περίπου 77 χιλιομέτρων. Η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από τον Μπάιντεν και ο αριθμός των HIMARS μπορεί να αλλάξει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή. Αν και οι μονάδες έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, η Βρετανία θα στείλει τρεις μονάδες παρόμοιου όπλου, τον αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων M270 με βεληνεκές 80 χιλιομέτρων. Η Γερμανία ανακοίνωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα μεταφέρει τρία M270 στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail