Η Κίνα καλεί τη Δύση να σταματήσει να τροφοδοτεί τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και να πιέζει τη Ρωσία

Η Κίνα αντιτίθεται στην πολιτική των ΗΠΑ και ορισμένων δυτικών κρατών σχετικά με την υποκίνηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και θεωρεί απαραίτητο να σταματήσει να εντείνεται η πίεση στη Ρωσία μέσω μονομερών κυρώσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.

«Όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, η Κίνα […] επιμένει να σταματήσουν οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά κράτη να τροφοδοτούν τη φωτιά και να σταματήσουν να αυξάνουν τις μονομερείς κυρώσεις [κατά της Ρωσίας]», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Κινέζος διπλωμάτης επεσήμανε πως το Πεκίνο «χρησιμοποιεί διάφορα κανάλια» για να διατηρήσει επαφές με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

«Καλούμε για κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των εχθροπραξιών», υπογράμμισε ο διπλωμάτης.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τις δημοκρατίες του Ντονμπάς. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένα άλλα κράτη δήλωσαν ότι επιβάλλουν κυρώσεις σε Ρώσους πολίτες και εταιρείες.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail