Ο Τσαβούσογλου ζητά λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε τη Δευτέρα την υποστήριξη της Τουρκίας για μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο, καθώς κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδιώκει να συγκεντρώσει διεθνή υποστήριξη εναντίον της χώρας του.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας έκανε τα σχόλια μετά από συνομιλίες με Τουρκοκύπριους αξιωματούχους στα βόρεια του νησιού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ειλικρινής ότι θέλει να αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους ως ίσους, τότε θα αναγνωρίσει την πολιτική τους κυριαρχία και θα συνεργαστούμε», είπε ο Τσαβούσογλου. «Η θέση μας είναι ανοιχτή και ξεκάθαρη. Πρέπει να υπάρξει λύση δύο κρατών (στην Κύπρο). Πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ δύο ισότιμων και κυρίαρχων κρατών».

«Δύο κράτη που υπάρχουν δίπλα-δίπλα μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους με κάθε δυνατό τρόπο», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου καταδίκασε επίσης τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα σχόλιά του που στόχευσε την Τουρκία κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο, μετέδωσε η Voice of America Turkish.

«Δεν περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αλλά ως δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, είναι θέμα αλληλεγγύης υπό το εύρος των ανησυχιών για την ασφάλεια του μπλοκ», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ήταν «απαράδεκτο» για τον Έλληνα ηγέτη να ασκεί δραστηριότητες λόμπι σχετικά με τα F-16, είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail