Νέες επικίνδυνες δηλώσεις από Πολωνικά χείλη: «Να δώσουμε πυρηνικά στην Ουκρανία»

danzig_hamburg / pixabay
Freepen.gr - Η Δύση θα μπορούσε να παράσχει στην Ουκρανία πυρηνικά όπλα για να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, δήλωσε ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

«Η Δύση έχει το δικαίωμα να δώσει στην Ουκρανία πυρηνικές κεφαλές για να μπορέσει να προστατεύσει την ανεξαρτησία της», δήλωσε ο Σικόρσκι στην ουκρανική τηλεόραση Espreso το Σάββατο.

Ο Σικόρσκι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας μεταξύ 2007 και 2014, υποστήριξε ότι η Ρωσία παραβίασε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με το έγγραφο του 1994 που υπογράφηκε από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, το Κίεβο συμφώνησε να παραδώσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της σοβιετικής εποχής ενώ οι υπογράφοντες υποσχέθηκαν να «σεβαστούν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία και τα υπάρχοντα σύνορα της Ουκρανίας».

Την Κυριακή, ο Σικόρσκι επανέλαβε τη θέση του, κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως απείλησε την Ουκρανία με πυρηνικά όπλα και υποστήριξε ότι η Δύση πρέπει να τον «αποτρέψει».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail