Η Γερμανία λέει ότι δεν υπάρχει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Freepen.gr -
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν επιβάλλονται περιορισμοί στις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, μετέδωσε την Τετάρτη η Deutsche Welle Turkish.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Γερμανία θα άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων που επιβλήθηκαν στην Τουρκία αφού η Τουρκία έδωσε το πράσινο φως στις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Scholz απάντησε πως δεν υπάρχει εμπάργκο επί του παρόντος, είπε η Deutsche Welle.

Το 2019, μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επέτρεπε την εξαγωγή όπλων «που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Συρία».

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες είχαν επίσης επιβάλει εμπάργκο στις παραδόσεις όπλων στην Τουρκία μετά την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Ο καγκελάριος είπε επίσης πως η κυβέρνησή του χαιρέτισε την αίτηση ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Τουρκία.

«Και οι δύο χώρες είναι πολύ κατάλληλες για τη Συμμαχία μας», πρόσθεσε ο Σολτς, επιμένοντας ότι η Γερμανία θα κάνει το χρέος της για την ασφάλεια των εταίρων της από την Ανατολική Ευρώπη.

Η Σουηδία και η Φινλανδία δεσμεύτηκαν επίσης να άρουν τους περιορισμούς τους στην πώληση όπλων στην Τουρκία μετά το τριμερές μνημόνιο της Τρίτης στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail