Χτύπημα στο χρυσό της Ρωσίας ετοιμάζει η Δύση με νέες κυρώσεις

erik_stein / Pixabay
Η Βρετανία και οι ΗΠΑ, μαζί με συμμάχους όπως η Ιαπωνία και ο Καναδάς, πρόκειται να προχωρήσουν στην απαγόρευση νέων εισαγωγών ρωσικού χρυσού κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών της G7 την Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης.

«Αυτό το μέτρο θα έχει παγκόσμια εμβέλεια, αποκλείοντας το εμπόρευμα από τις επίσημες διεθνείς αγορές» και θα έχει «τεράστιο αντίκτυπο» στη δυνατότητα της Μόσχας να δημιουργήσει έσοδα σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας πως το βήμα υποστηρίζεται από τον κεντρικό ρόλο του Λονδίνου στην εμπόριο μετάλλων.

Οι αποστολές μεταξύ Ρωσίας και Λονδίνου έχουν μειωθεί σχεδόν στο μηδέν από τότε που οι δυτικοί σύμμαχοι επέβαλαν άνευ προηγουμένου κυρώσεις στη Μόσχα λόγω της στρατιωτικής της επιχείρησης στη γειτονική Ουκρανία. Η Ένωση Αγοράς Χρυσού του Λονδίνου, η οποία θέτει τα πρότυπα για την αγορά, αφαίρεσε τα ρωσικά διυλιστήρια χρυσού από τον διαπιστευμένο κατάλογο το Μάρτιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Reuters ανέφερε πως οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν τον χρυσό ως έναν από τους στόχους για τον επόμενο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία. Η πηγή του πρακτορείου, ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν η κίνηση θα έπληττε τις εξαγωγές χρυσού, τις εισαγωγές ή και τα δύο.

Το μέτρο που ανακοίνωσε το Λονδίνο θα ισχύει για τον χρυσό που εγκαταλείπει τη Ρωσία για πρώτη φορά και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει απαγόρευση την Τρίτη, δήλωσε πρόσωπο που γνωρίζει το σχέδιο, όπως επικαλείται το Bloomberg.

Η Ουάσιγκτον απαγόρευσε σε ιδιώτες των ΗΠΑ να συμμετέχουν σε συναλλαγές που σχετίζονται με τον χρυσό με την Κεντρική Τράπεζα, το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας τον Απρίλιο.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail