Το τουρκικό ελαφρύ αεροπλανοφόρο Anadolu ξεκινά δοκιμές στη θάλασσα

Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων TCG Anadolu φαίνεται ελλιμενισμένο στο Sedef Shipyard, Τούζλα, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, σε αυτή τη φωτογραφία χωρίς ημερομηνία. (Φωτογραφία: @varank)
Freepen.gr - Οι δοκιμές αποδοχής στη θάλασσα ξεκίνησαν για το αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων και μελλοντική ναυαρχίδα της Τουρκίας, TCG Anadolu δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Ο Ismail Demir μοιράστηκε την ενημέρωση για το TCG Anadolu, το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Sedef στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του έργου που ξεκίνησε για τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Δηλώνοντας ότι «η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει», ο Ντεμίρ είπε, «Ξεκινήσαμε τις δοκιμές αποδοχής στη θάλασσα, που είναι το τελευταίο στάδιο του έργου, στο πλοίο μας Anadolu, και πραγματοποιούμε δοκιμές για διάφορα συστήματα».

«Θα ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στις θάλασσες με το Anadolu, το οποίο θα καταγράψουμε μετά τις δραστηριότητες επαλήθευσης και πιστοποίησης», είπε.

Το TCG Anadolu είναι ένα σκάφος που ναυπηγήθηκε με πρότυπο το LHD Juan Carlos της Ισπανίας.

Το πλοίο πρόκειται να εξοπλιστεί με διάφορα εγχώρια συστήματα.

Για την αεροδυναμική του, τα επιθετικά ελικόπτερα AH-1W αναμένεται να αναπτυχθούν αρχικά, προτού η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) κατασκευάσει ελικόπτερα Atak-2 προσαρμοσμένα για ναυτικές πλατφόρμες ώστε να αντικαταστήσουν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail