Οι ΗΠΑ αγόρασαν «προηγμένα» αντι-αεροπορικά όπλα για την Ουκρανία

Το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος NASAMS. - Raytheon
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανακοινώσουν μόλις αυτή την εβδομάδα ότι αγόρασαν «ένα προηγμένο σύστημα πυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς» για την Ουκρανία, ανέφεραν ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων την Κυριακή και τη Δευτέρα, επικαλούμενα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το Associated Press επικαλέστηκε μια πηγή που είπε ότι το εν λόγω όπλο είναι το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα NASAMS που αναπτύχθηκε από τη Νορβηγία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε να παραδοθεί το NASAMS στη χώρα του όταν μίλησε στο νορβηγικό κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου.

Ειπώθηκε ότι η Ουάσιγκτον θα προμήθευε επίσης το Κίεβο με επιπλέον πυρομαχικά πυροβολικού και ραντάρ αντι-συστοιχιών.

Τα νέα έρχονται καθώς οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) -η οποία αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία- συναντώνται για να συντονίσουν περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία και περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail