Ευρωπαϊκά όνειρα θερινής νυκτός για την Ουκρανία

Ενώ οι ενεργές εχθροπραξίες συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να καυχηθεί για υποτιθέμενες πολιτικές «νίκες».

Τις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκε κάποια πρόοδος στη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 17 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ. Η ίδια πρόθεση εκφράστηκε και σε σχέση με τη Μολδαβία. Την ίδια στιγμή, η Γεωργία απορρίφθηκε.

Στις 22 Ιουνίου, ο Γάλλος εκπρόσωπος Υπουργός στην Ευρώπη, Κλεμέν Μπον, δήλωσε πως η κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία θα λάβει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ τις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση των Βρυξελλών θα γίνει σίγουρα ένας ακόμη λόγος για την υπερηφάνεια του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο δεν μπορεί να καυχηθεί για καμία στρατιωτική νίκη στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, η χορήγηση του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ δεν σημαίνει ότι η Ουκρανία θα γίνει ποτέ μέλος της ένωσης.

Εξαιρείται η ταχεία διαδικασία για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλα προνόμια σε αυτό το θέμα.

Ο Γάλλος εκπρόσωπος τόνισε στη δήλωσή του πως οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν είναι αρκετός λόγος για να εγκαταλείψουμε τους θεμελιώδεις κανόνες της ένταξης στην ΕΕ.

Κάθε χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πληροί εξαιρετικά αυστηρές απαιτήσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, το κράτος δικαίου, την οικονομική ανάπτυξη κ.λπ.

Το Κίεβο πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις για να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ.

Στην περίπτωση της Ουκρανίας, η χορήγηση του καθεστώτος μέλους της ΕΕ είναι η πολιτική διαδήλωση των Βρυξελλών κατά της Ρωσίας. Η απόφαση στοχεύει όχι στο αποτέλεσμα, δηλαδή στην αποδοχή μιας κατεστραμμένης Ουκρανίας στις ευρωπαϊκές τάξεις. Αντίθετα, είναι ένδειξη της ετοιμότητάς της να ξεκινήσει μια μακρά διαδικασία κατά την οποία οι Βρυξέλλες αποκτούν ένα άμεσο μέσο πίεσης στο Κίεβο.

Έτσι, οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να εφαρμόσουν τη δική τους πολιτική έναντι της Ουκρανίας πέρα ​​από τις οδηγίες της Ουάσιγκτον. Στην παρούσα κατάσταση, το γεγονός της χορήγησης του καθεστώτος υποψηφίου είναι πιο σημαντικό για τις Βρυξέλλες παρά για το Κίεβο.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail