Εάν οι ΗΠΑ είναι τόσο ισχυρές, τότε γιατί το Κίεβο εκλιπαρεί για στρατιωτική βοήθεια από τη Γερμανία;

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας έχει ενώσει τη Δύση, οι περισσότερες χώρες της οποίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Ουγγαρία, έχουν συνεισφέρει κάτι ή άλλο σε αυτήν την στρατιωτική εκστρατεία. Ακόμα κι έτσι, το Κίεβο εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιημένο επειδή εκλιπαρεί συνεχώς για άλλους όπως η Γερμανία και το Ισραήλ να κάνει περισσότερα. Η αφήγηση των Mainstream Media (MSM) είναι προσεκτικά προσαρμοσμένη ώστε να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ενοχή αυτών των δύο και άλλων, με βάση ότι υποτίθεται πως θα δείξουν αλληλεγγύη με τη λεγόμενη «δημοκρατία» του Κιέβου ενόψει της υποτιθέμενης «αυταρχικής απειλής» από τη Ρωσία. Αυτή η εκστρατεία διαχείρισης αντίληψης έχει πολλά κίνητρα πίσω της, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι να αποσπάσει την προσοχή του κοινού της σε σημείο που να μην σκέφτεται ποτέ να σπάσει το ταμπού να κάνει την πιο απαγορευμένη ερώτηση.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό που η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση δεν θέλει να αναρωτιέται ο λαός της είναι το εξής: Εάν οι ΗΠΑ είναι τόσο ισχυρές, τότε γιατί το Κίεβο εκλιπαρεί για βοήθεια από άλλους για να τις βοηθήσουν;

Εξάλλου, η επικρατούσα αφήγηση είναι πως η Αμερική είναι η αδιαμφισβήτητη στρατιωτική υπερδύναμη, τόσο ισχυρή στην πραγματικότητα που οι ένοπλες δυνάμεις καμίας χώρας στην ιστορία δεν έχουν πλησιάσει ποτέ τις ολοκληρωμένες δυνατότητες των ΗΠΑ. Ο ετήσιος στρατιωτικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά όλους τους άλλους κατά πολλές τάξεις μεγέθους και θεωρείται ότι βρίσκεται πάντα στην αιχμή της έρευνας και ανάπτυξης, ακόμη κι αν υστερεί έναντι της Ρωσίας στα υπερηχητικά οχήματα. Εντούτοις, οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς ως χωρίς ομοτίμους, ειδικά επειδή μάχονται στη μια ή την άλλη σύγκρουση για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξης της χώρας τους τα τελευταία 250 σχεδόν χρόνια.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο ανεξήγητο γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν απλώς να υποστηρίξουν το Κίεβο από μόνες τους χωρίς να έχουν τους συμμάχους τους δυτικούς συμμάχους, για να μην αναφέρουμε γιατί ο αποδέκτης είναι τόσο δυσαρεστημένος με τους συγκριτικά δευτερεύοντες παγκόσμιους στρατιωτικούς παράγοντες όπως η Γερμανία και το Ισραήλ που δεν συνεισφέρουν στις προσδοκίες του. Οι τακτικές ατάκες του Κιέβου σχετικά με αυτό υποδηλώνουν μια «πολιτικά άβολη» αλήθεια, δηλαδή πως ο αμερικανικός στρατός δεν είναι τόσο παντοδύναμος όσο παρουσιάζεται, τουλάχιστον όσον αφορά τη διεξαγωγή πολέμων αντιπροσώπων, ανεξάρτητα από το πόσο πρωτοφανής είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος με τη Ρωσία στην Ουκρανία. Εάν η Ουάσιγκτον μπορούσε να εξασφαλίσει μονομερώς τη νίκη του Κιέβου σε αυτή τη σύγκρουση, τότε σίγουρα θα το είχε ήδη κάνει, αλλά το γεγονός είναι ότι δεν μπορεί, άρα να γιατί πιέζει τους άλλους να απλώσουν ένα χέρι βοήθειας.

Η κατάσταση είναι τέτοια που η στρατιωτική βοήθεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν στο Κίεβο από τις ΗΠΑ εξακολουθεί να μην είναι αρκετή για να νικήσει τη Ρωσία, γι' αυτό και ο αποδέκτης πιέζει τη Γερμανία και το Ισραήλ να υποχωρήσουν λίγο, αν και σίγουρα δεν θα άλλαζε το παιχνίδι ούτως ή άλλως, ακόμα κι αν έδιναν όλα όσα τους ζητούσαν, αφού είναι απίστευτο πως ο εξοπλισμός τους θα ήταν καλύτερος από αυτόν της Αμερικής. Το μόνο που θα έκανε η συμμόρφωση με αυτή την πίεση είναι να σηματοδοτήσει την αρετή της αλληλεγγύης με την επιτυχή εκ νέου επιβεβαίωση της μονοπολικής ηγεμονίας τους στη Δύση, την οποία η Γερμανία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία να κάνει εν μέρει, ενώ το Ισραήλ εξακολουθεί να μην δείχνει τόσο ενδιαφέρον λόγω της σκληρής ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής του έναντι της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

Αναλογιζόμενοι αυτές τις «πολιτικά άβολες» παρατηρήσεις, γίνεται σαφές ότι, ενώ ο στρατός των ΗΠΑ θα εξακολουθούσε να είναι πιθανότατα πολύ τρομερός σε άμεσες δεσμεύσεις με ομοτίμους της Μεγάλης Δύναμης όπως η Ρωσία και η Κίνα, απλώς δεν είναι ικανός να κερδίσει έναν πόλεμο με αντιπροσώπους εναντίον κανενός από τους δύο από μόνος του χωρίς να έχει συμμάχους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια. Ακόμα κι αυτό, ωστόσο, είναι ανίκανο να αλλάξει αποφασιστικά τη δυναμική του εδάφους, αφού κανένας από τους υποτελείς του δεν έχει κανέναν εξοπλισμό που αλλάζει το παιχνίδι να στείλει που οι ΗΠΑ είτε δε διαθέτουν είτε δεν έχουν ήδη αποστείλει. Ο μύθος του αήττητου του αμερικανικού πολέμου με πληρεξούσιους+ δυσφημείται επομένως πλήρως από αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός καθώς και από τη συνεχιζόμενη ικεσία του Κιέβου για περισσότερες προμήθειες από χώρες στρατιωτικά πιο αδύναμες από τις ΗΠΑ, όπως η Γερμανία και άλλες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail