Ανατροπή από το Εφετείο Χαλκίδας - Άκυρη η κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου στην Κάρυστο

REUTERS/Vassilis Triandafyllou/File Photo
Freepen.gr - Ένα ελληνικό δικαστήριο ανέτρεψε την Τετάρτη προηγούμενη δικαστική απόφαση που επέτρεπε την κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέρους φορτίου ιρανικού πετρελαίου σε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Ιράν στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το περιστατικό είχε οδηγήσει σε μια οργισμένη απάντηση από το Ιράν, με τις ιρανικές δυνάμεις να πιάνουν τον περασμένο μήνα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο, αφού η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα λάβει «τιμωρητικά μέτρα» κατά της Αθήνας.

Το Ιράν άσκησε επίσης έφεση κατά της αρχικής δικαστικής απόφασης, είπε μια νομική πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί.

«Η αγωγή για την αναίρεση της απόφασης έγινε δεκτή από το δικαστήριο», είπε η πηγή. «Θα είναι δύσκολο να ακυρωθεί αυτό (η απόφαση του εφετείου)».

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ή της Ελλάδας θα αμφισβητούσαν την απόφαση, η οποία δόθηκε στο Εφετείο της περιοχής της Χαλκίδας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail