Κοιτούν το λογαριασμό ρεύματος και δεν το πιστεύουν – Από τα 80 στα 7.527 ευρώ

Η κυρία Ιωάννα και ο σύζυγός της Μανώλης Ζάχος κοιτούν και ξανακοιτούν το λογαριασμό ρεύματος και αδυνατούν να το πιστέψουν.

Από: ertnews.gr

7.527 ευρώ που τον ακολούθησε ένας ακόμη ύψους 2.500 ευρώ. Όπως ισχυρίζονται, όλα άρχισαν όταν άλλαξαν πάροχο.

Στο σπίτι τους στη Λευκοπηγή Κοζάνης, χρησιμοποιούν το ρεύμα και για τη θέρμανσή τους, όμως οι λογαριασμοί τους δεν ξεπερνούσαν ποτέ τις 3.000 με 4.000 ετησίως.

Από το σύνολο των 7.500 ευρώ, σχεδόν τα 3.800 είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως είναι φυσικό, το ζεύγος Ζάχου αδυνατεί να πληρώσει, καθώς ακόμη δεν έχει καν εκδοθεί η σύνταξη κανενός από τους δύο. Οι ιστορίες αυτές επαναλαμβάνονται και σε άλλες περιπτώσεις, στις οποίες οι λογαριασμοί ξεπερνούν κατά πολύ τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Έτσι εξηγείται η μεγάλη συμμετοχή στην πλατφόρμα power pass, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ αναμένεται να αλλάξει την εικόνα η κατάργηση στην πράξη της ρήτρας αναπροσαρμογής από την 1η Ιουλίου.

Το άλλο μέτωπο για την κυβέρνηση δεν είναι άλλο από αυτό των καυσίμων.

Το νέο πακέτο στήριξης κρίθηκε αναγκαίο, καθώς η αμόλυβδη προσεγγίζει ολοταχώς τα 2,5 ευρώ, με την κατάσταση στα νησιά εν μέσω τουρισμού να είναι απαγορευτική για μετακινήσεις.


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail