Ο Ζελένσκι απαιτεί 5 δισ δολάρια το μήνα από τη Δύση για τον άχρηστο πόλεμο που προκάλεσε

president.gov.ua
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προέτρεψε το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να ενισχύσει την υποστήριξη της χώρας του εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η ήττα του Κιέβου θα οδηγήσει σε έναν «καθυστερημένο» πόλεμο μεταξύ της Μόσχας και ολόκληρης της Δύσης. Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές καθώς μιλούσε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη μέσω σύνδεσης βίντεο την Τετάρτη.

«Είναι είτε επείγουσα βοήθεια προς την Ουκρανία που θα είναι επαρκής για νίκη, είτε καθυστερημένος πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και εσάς», είπε ο Ζελένσκι στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

Η χώρα έχει ανάγκη τόσο άμεση στρατιωτική όσο και οικονομική βοήθεια, δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως χρειάζονται περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της. Ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα καλέσει τη Δύση να παράσχει οικονομική υποστήριξη.

«Η οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία δεν έχει μικρότερη σημασία από τις παραδόσεις όπλων», είπε ο Ζελένσκι. «Χρειαζόμαστε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα, το ξέρετε αυτό. Και αυτό είναι ένα θεμελιώδες πράγμα, που χρειάζεται για άμυνα και προστασία».

"Για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να τερματίσει τώρα αυτόν τον πόλεμο με μια νίκη στο πεδίο της μάχης, δηλαδή, να δώσει μια πραγματικά ισχυρή απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας – αυτό χρειαζόμαστε εμείς, και ολόκληρη η συμμαχία, ολόκληρη η ευρωατλαντική κοινότητα".

Μόλις τελειώσει η σύγκρουση, η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει μια αξιοπρεπή θέση στη δυτική αρχιτεκτονική ασφάλειας, επέμεινε ο Ζελένσκι, απορρίπτοντας την προοπτική να παραμείνει η Ουκρανία σε μια «γκρίζα ζώνη» μεταξύ της Ρωσίας και του μπλοκ του ΝΑΤΟ. «Χρειαζόμαστε εγγυήσεις ασφαλείας και πρέπει να βρείτε μια θέση για την Ουκρανία στον κοινό χώρο ασφαλείας», τόνισε.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail