Απίστευτη ενέδρα των Κούρδων οδήγησε σε ιστορικό μάθημα για τους Τούρκους με πάνω από 57 απώλειες!

Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση κατά του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ. Σε ανακοίνωση που αναφέρει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε: 

«Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής ήθελαν να προχωρήσουν στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî. Οι δυνάμεις μας στο έδαφος χρησιμοποίησαν αυτή την κατάσταση ως ευκαιρία για να εξαπολύουμε μια επαναστατική επιχείρηση αντεκδίκησης για τα αθώα παιδιά του κουρδικού λαού που σκοτώθηκαν από το τουρκικό κράτος στη Bamernê και τη Shengal.

Σε αυτή την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις κινητές μονάδες μας με επαγγελματικό τρόπο με διαφορετικές τακτικές, οι σύντροφοί μας δεν υπέστησαν καν ρινορραγίες. Οι δυνάμεις μας στο έδαφος δίδαξαν στον τουρκικό στρατό ένα ιστορικό μάθημα. Οι επιθέσεις του βαριά χτυπημένου τουρκικού στρατού στην περιοχή αυτή και η επιχείρηση αντεκδίκησης των δυνάμεών μας στο Girê Cûdî συνεχίζονται. Πέντε επιβαίνοντες έχουν τιμωρηθεί σε περαιτέρω ενέργειες στις περιοχές Zap και Metîna. Οι δυνάμεις μας τιμώρησαν [δλδ εξουδετέρωσαν] έτσι 62 κατακτητές χωρίς καμία δική τους απώλεια».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι δεκάδες αεροπορικές επιδρομές έχουν πραγματοποιηθεί από τον τουρκικό στρατό στις περιοχές των ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων 14 επιθέσεων με μαχητικά αεροσκάφη και 26 με επιθετικά ελικόπτερα. Επιπλέον, καταγράφηκαν εκατοντάδες επιθέσεις με οβίδες. Οι σήραγγες των ανταρτών δέχθηκαν έντεκα επιθέσεις με χημικά όπλα και εκρηκτικά.

Στις 15 Ιουνίου, οι δυνάμεις κατοχής ήθελαν να προχωρήσουν προς τη σήραγγα των ανταρτών στο Girê Cûdî και οδηγήθηκαν από έναν συνεργάτη που υποτίθεται ότι τους έδειχνε το δρόμο. Οι αντάρτες έστησαν ενέδρα και έτσι απέκτησαν τον έλεγχο της τουρκικής μονάδας. Στις 18.30 οι κινητές αντάρτικες μονάδες κάλεσαν τους στρατιώτες να παραδοθούν. Όταν προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, χτυπήθηκαν από δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες του HPG, ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε και οι αντάρτες συνάντησαν δώδεκα πτώματα. Όταν ο τουρκικός στρατός συνειδητοποίησε ότι η δύναμή του είχε σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί, η περιοχή όπου παρέμεναν τα πτώματα βομβαρδίστηκε δεκάδες φορές με οβίδες και βομβαρδίστηκε τέσσερις φορές από αέρος. Οι επιζώντες στρατιώτες σκορπίστηκαν στο συγκρότημα και έγιναν στόχος ελεύθερων σκοπευτών. Τα πτώματα παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HPG, ο θάνατος 57 στρατιωτών έχει διαπιστωθεί ξεκάθαρα στο Girê Cûdî από το απόγευμα της Τετάρτης. Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail