Λίγο πριν την τελική κατάρρευση; Εφιαλτική εκτίμηση για 50.000 νεκρούς στον Ουκρανικό Στρατό

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Daniil Bessonov, περισσότεροι από 50 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως οι περισσότερες από τις έτοιμες για μάχη μονάδες της Ουκρανίας καταστράφηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.

«Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου, από ό,τι μπαίνει στο δίκτυο, αν τα προσθέσετε όλα αυτά στη συνολική εικόνα, έχουν περισσότερους από 50 χιλιάδες νεκρούς - αυτό είναι αν πάρετε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου. Η μέτρηση των τραυματιών είναι συνήθως ένας έως τρεις, ένας προς τέσσερις, δηλαδή, χοντρικά, μπορεί να έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 150 χιλιάδες», είπε ο Μπεζόνοφ στη συνέντευξή του.

Η αναφορά του αξιωματούχου επιβεβαιώνεται από τους ισχυρισμούς Ουκρανών στρατιωτικών. Το πρακτορείο Sky News δημοσίευσε πρόσφατα μια συνέντευξη με έναν Ουκρανό αξιωματικό που είχε αναπτυχθεί στην περιοχή Severodonetsk.

Ο διοικητής μιας επίλεκτης μονάδας του Ουκρανικού Σώματος Πεζοναυτών, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως Olexander, είπε ότι οι περισσότεροι από τους πιο εκπαιδευμένους στρατιώτες του τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν. Οι απώλειες ανήλθαν στο 80% περίπου των καλά εκπαιδευμένων και σκληροπυρηνικών μαχητών με τους οποίους πολεμούσε δίπλα δίπλα από το 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βαριές απώλειες έχουν ισχυρό συναισθηματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο τόσο σε άλλες μονάδες όσο και σε συγγενείς στρατιωτικών. Ο Olexander παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πόσο καιρό η AFU (Ενοπλες Δυνάμεις Ουκρανίας) θα μπορούσε να αντέξει τέτοιες απώλειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail