Οι Αμερικανοί αποθηκεύουν 200 φορτία πυρηνικών τακτικών όπλων στην Ευρώπη - Πούτιν

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 200 φορτία πυρηνικών τακτικών όπλων στην Ευρώπη με 257 αεροσκάφη προετοιμασμένα για τη χρήση τους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο το Σάββατο.

«Ναι, πράγματι, στην Ευρώπη οι Αμερικανοί έχουν 200 πυρηνικά τακτικά όπλα, κυρίως αυτά είναι πυρηνικές βόμβες, σε έξι ευρωπαϊκές χώρες - μέλη του μπλοκ του Βορειοατλαντικού ΝΑΤΟ. Για πιθανή χρήση τους έχουν ετοιμαστεί 257 αεροπλάνα, όχι μόνο αμερικανικά αλλά και ανήκουν σε αυτές τις χώρες που ανέφερα», είπε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάγκη για μια συμμετρική απάντηση στις εκπαιδευτικές πτήσεις των αεροπλάνων του ΝΑΤΟ με πυρηνικά φορτία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, είπε ο Πούτιν.

"Είπατε ότι είναι δυνατόν να αντιδράσουμε συμμετρικά. Πιθανό, αλλά εσείς δε χρειάζεστε καν ούτε μια συμμετρική απάντηση σε αυτό", είπε ο Ρώσος ηγέτης απαντώντας στο σχόλιο του Λουκασένκο. «Ωστόσο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι, αναμφίβολα, είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για τη διασφάλιση της ασφάλειάς μας, της ασφάλειας του κράτους της Ένωσης και άλλων χωρών του CSTO», είπε ο Πούτιν.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail