ZDF: Η Λατινική Αμερική τάχθηκε στο πλευρό της Ρωσίας

MarandaP / pixabay
Στη Λατινική Αμερική, η αντίληψη για τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν είναι καθόλου ίδια όπως στις περισσότερες δυτικές χώρες, σημειώνει το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF. 

Η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα υποστηρίζουν πλήρως τις ενέργειες της Μόσχας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε πρόσφατα ότι η χώρα του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ρωσίας. Στην Κούβα, κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτασμών της Πρωτομαγιάς, εθεάθησαν άνθρωποι με ρωσικές σημαίες και το σύμβολο Z για να υποστηρίξουν τη ρωσική ειδική επιχείρηση. 

Μια άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής - η Αργεντινή - υπό το φως των ενεργειών της Μόσχας κατηγορεί τις δυτικές δυνάμεις για διπλά μέτρα και σταθμά. Η αντιπρόεδρος Christina Kirchner υπενθύμισε τη σύγκρουση με τη Βρετανία για τα νησιά Φώκλαντ.

«Κατέχοντας τις Μαλβίνες μας (όπως ονομάζονται τα νησιά Φώκλαντ στην Αργεντινή) με τη βία, η Μεγάλη Βρετανία απολαμβάνει την υποστήριξη άλλων δυνάμεων που αρνούνται να παρέμβουν εάν τους είναι άβολο», ανέφερε η πολιτικός σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι. 

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, με τη σειρά του, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail