Οι νέες αρχές του Zaporozhye θέλουν ένωση με τη Ρωσία και καμία κουβέντα με το Κίεβο

RIA Novosti - Μελιτόπολη, περιοχή Zaporozhye
Η περιοχή Zaporozhye, μετά την πλήρη απελευθέρωσή της από τους Ουκρανούς εθνικιστές, θα ακολουθήσει μια πορεία προς την ένταξη στη Ρωσία ως πλήρες υποκείμενο, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

"Μπορεί να υπάρξει μόνο ένα μέλλον για την περιοχή του Ζαπορόζιε - θα πρέπει να είναι μέρος της Ρωσίας, να γίνει πλήρες υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δε χρειαζόμαστε γκρίζες ζώνες, δε χρειαζόμαστε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ζαπορόζιε. Θέλουμε να είμαστε μέρος της Ρωσίας, όπως ήμασταν πάντα εδώ και εκατοντάδες χρόνια», είπε ο Rogov.

Σημείωσε ότι το Zaporozhye ήταν πάντα μια προηγμένη περιοχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και ο πληθυσμός της «είναι απολύτως ρωσική νοοτροπία, επομένως θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να προσαρμοστεί πλήρως». 

Πρόσθεσε πως όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής τάσσονται υπέρ της προσέγγισης με τη Ρωσία ενώ αποκλείει κάθε πιθανότητα επιστροφής ή έστω και συζήτησης με το Κίεβο:

"Η περιοχή Zaporozhye είναι μια ιστορικά ρωσική επικράτεια. Η επιστροφή της περιοχής υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου, ανεξάρτητα από το τι λένε εκεί, είναι εκτός συζήτησης, καθώς και η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μαζί τους".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail