Το λιμάνι της Μαριούπολης άρχισε να λειτουργεί κανονικά - Συνεργεία εργάζονται όλο το 24ωρο

 RIA Novosti / Σεργκέι Μπατούριν
Freepen.gr - Το λιμάνι στη Μαριούπολη άρχισε να λειτουργεί κανονικά, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

«Στην πόλη Μαριούπολη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ [DPR], που απελευθερώθηκε από τους Ουκρανούς μαχητές, ολοκληρώθηκε η αποναρκοθέτηση και η αποστρατικοποίηση του θαλάσσιου λιμανιού, το οποίο άρχισε να λειτουργεί σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Konashenkov.

Παράλληλα, στη Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης: οι διασώστες καθαρίζουν τα ερείπια, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας καθαρίζουν τους δρόμους στις οικιστικές συνοικίες της πόλης.

Η απομάκρυνση των συντριμμιών στις κατοικημένες περιοχές της Μαριούπολης είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα τώρα ενώ τα συνεργεία δουλεύουν όλο το 24ωρο. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, οι κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα μεταξύ των δαπέδων αποσυναρμολογούνται κι οι κατεστραμμένες πλάκες αφαιρούνται ενώ όλα τα κτίρια ελέγχονται για εκρηκτικά. 

«Η Μαριούπολη θα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν, θα είναι πιο όμορφη από ό,τι ήταν και πιο κατάλληλη για ζωή από ό,τι ήταν οι συνθήκες πριν», είναι σίγουρος ο επικεφαλής της DPR, Denis Pushilin.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail