The Hill: Η Δύση έχει οδηγηθεί σε παγίδα με τις αντιρωσικές κυρώσεις

Freepen.gr - Οι αντιρωσικές κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους οδήγησαν στο γεγονός ότι έπεσαν στη δική τους παγίδα, γράφει το The Hill.

Οι κυρώσεις και η σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν αυξήσει τις παγκόσμιες τιμές των εμπορευμάτων και της ενέργειας, βοηθώντας τη Ρωσία να ενισχύσει τα έσοδά της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο παρά τη συρρίκνωση των εξαγωγών.

Παρά τις προσπάθειες αποκλεισμού της Ρωσίας από τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές ροές, το ρούβλι ανέκαμψε απότομα, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα κατέρρευσε σε χαμηλό εικοσαετίας, σημειώνει το κείμενο.

«Ο υψηλός πληθωρισμός και οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας απειλούν τα κέρδη των δυτικών επιχειρήσεων και η αύξηση των επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού επιδεινώνει την κατάσταση», γράφει.

Οι φτωχές χώρες υποφέρουν επίσης από κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς φέρουν το μεγαλύτερο βάρος των οικονομικών συνεπειών, καταλήγει ο δημοσιογράφος. 

* πληροφορίες ΡΙΑ


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail