Η Süddeutsche Zeitung κατονομάζει τον αδύναμο κρίκο στο μέτωπο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

bundesregierung.de
Freepen.gr - Η θέση της Ινδίας ρίχνει φως στη σημαντική αδυναμία της συμμαχίας κατά των ρωσικών κυρώσεων, γράφει ο Ντάνιελ Μπόεσλερ στη Süddeutsche Zeitung

Το δημοσίευμα εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γερμανία, κατά την οποία ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς ήθελε να ζητήσει την υποστήριξη του Νέου Δελχί για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απέφυγε κάθε κατηγορία κατά της Ρωσίας.

«Ο μόνος τρόπος επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης είναι ο διάλογος, δε θα υπάρξουν νικητές σε αυτή την αντιπαράθεση και όλοι θα υποστούν απώλειες», είπε ο Μόντι.

Ο συγγραφέας του άρθρου υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ , η Ινδία δεν ψήφισε υπέρ της καταδίκης της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Επιπλέον, η Δύση έχει οδυνηρή επίγνωση της προθυμίας με την οποία το Δελχί αύξησε την αγορά ρωσικού πετρελαίου, προσθέτει. 

Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πείσουν την Ινδία να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά τα αποτελέσματα των ενεργειών τους είναι πολύ μέτρια, κατέληξε το άρθρο. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail