Ρωσικός πύραυλος κρουζ ISKANDER εξαφάνισε στρατιωτική εγκατάσταση στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να χτυπά στρατιωτικούς στόχους υψηλής αξίας στην Ουκρανία με το προηγμένο σύστημα Iskander 9K720.

Στις 6 Μαΐου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε πλάνα από πρόσφατο χτύπημα με πύραυλο κρουζ Iskander-K σε στρατιωτική εγκατάσταση σε απροσδιόριστο τμήμα της Ουκρανίας. Το χτύπημα συντονίστηκε με drone.

Ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα ήταν πιθανότατα ο κύριος οπλισμός Iskander-K, ο πύραυλος κρουζ 9M728 που έχει γνωστό μέγιστο βεληνεκές 500 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος καθοδηγείται από το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GLONASS και το INS [σύστημα αδρανειακής πλοήγησης].

Το 9M728 είναι εξοπλισμένο με σύστημα TERCOM [ταίριασμα περιγράμματος εδάφους], το οποίο του επιτρέπει να πετάει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο για να αποφευχθεί ο εντοπισμός από τα εχθρικά ραντάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail