Δίνουν στα funds τα «κόκκινα» δάνεια

Φεύγουν από τα χέρια των τραπεζών, που τα είχαν από το 2016

-Καταργούνται όλες οι απαγορεύσεις με τον νέο νόμο – Οι ξένοι αποφάσιζαν για τις τράπεζες, ακόμη και για το ποιος θα ήταν ο διοικητής, οι υποδιοικητές και οι πιο κάτω

Από: Το Παρόν

Απίστευτο, πλην όμως απόλυτα αληθινό… Οι «θεσμοί» αποφασίζουν και διατάσσουν!

Αλλάζει ο νόμος που ίσχυε από το 2016 μέχρι τώρα. Οι τράπεζες δεν θα έχουν κανέναν λόγο. Μέχρι τώρα αποφάσιζαν τα «ξένα αφεντικά» για τις διοικήσεις των τραπεζών, ακόμη και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Και καθόριζαν μέχρι και τον μισθό που θα έπαιρναν.

Αλλάζει, όμως, πλέον με νόμο όλο το νομικό πλαίσιο.

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει φτάσει ήδη στη Βουλή και πρόκειται να συζητηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε με τη ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη της κυβέρνησης να καταστεί νόμος του κράτους.

Από το 2016 μέχρι σήμερα αποφάσιζαν για όλα οι ξένοι. Και τη Διοίκηση μιας τράπεζας μπορούσαν να την αναλάβουν ακόμα και Γάλλοι, Άγγλοι, Πορτογάλοι κ.λπ. Πλήρης παράδοση, δηλαδή, ΟΛΟΥ του τραπεζικού συστήματος στους ξένους, με τους έλληνες αρμοδίους να μην μπορούν να κάνουν την παραμικρή παρέμβαση.

Μέχρι και για τους μισθούς, ακόμη και των διοικητών των τραπεζών, αποφάσιζαν οι ξένοι. Για το αν θα έπαιρνε, π.χ., υψηλό μισθό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος η απόφαση ανήκε στα ξένα αφεντικά. Ακόμη και για μια μικρή αύξηση έπρεπε να δώσουν το ok τους! Εκεί κατάντησε η χώρα μας…

Όλα απαγορεύονταν αν δεν έδιναν την άδεια τα αφεντικά της ΕΕ. Για αυξήσεις μισθών, μπόνους και παροχές. Και ξαφνικά ήρθαν… όλα τούμπα. Άγνωστο για ποιον λόγο. Τέλος στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των ξένων. Με τον νόμο που θα ψηφισθεί σύντομα, αίρονται ΟΛΕΣ οι απαγορεύσεις. Οι διοικητές των τραπεζών θα έχουν τον τελικό λόγο.

Το… τελεσίγραφο
Έτσι, ξαφνικά, άλλαξαν ΟΛΑ μέσα σε λίγες μέρες. Οι ξένοι, οι… εισαγόμενοι, τα μαζεύουν. Τέλος η αποστολή τους. Ποιος ο λόγος; Παραμένει… θολός. Τα ηνία τα παίρνουν οι τράπεζες.

Η μοναδική κόκκινη γραμμή που έχει τεθεί είναι να μην περάσει το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων τον… πήχη του 10%. Διαφορετικά, ξανά στο τραπέζι.


Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, το νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη αποδεχθεί η κυβέρνηση και θα συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα, θα περιλαμβάνει:

1) Τις κρίσιμες αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
2) Τις μεταβολές για τις τράπεζες και τις αυξήσεις των διοικητών, των υποδιοικητών και των διευθυντών στις κρίσιμες θέσεις που έχουν σχέση με τη διευθέτηση (πλαίσιο εξυπηρέτησης) των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με καλές πηγές, υπάρχει θετικό κλίμα για την εξεύρεση ρύθμισης ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των οφειλετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail