Ελληνικά F-16 σε συνεκπαιδεύσεις με τα αεροπλανοφόρα USS HARRY S. TRUMAN και SPS JUAN CARLOS I

@Armada_esp
Τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της ΠΑ με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ και το Αεροπλανοφόρο Αμφιβίων Επιχειρήσεων SPS JUAN CARLOS I της Ισπανίας στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Ειδικότερα, στις συνεκπαιδεύσεις συμμετείχαν από την Ελλάδα 4  F-16, από το USS HARRY S. TRUMAN 4 F-18 και 2 AV-8B Harrier από το SPS JUAN CARLOS Ι, σε αντικείμενα εναέριας μάχης και αναχαίτισης Αεροσκαφών Δίωξης -Βομβαρδισμού.

Η διεξαγωγή της εν λόγω συνεκπαίδευσης αποσκοπεί στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail