Expressen: Η Σουηδία ανακοινώνει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Unif / pixabay
Η Σουηδία, όπως και η Φινλανδία, σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση στη Βορειοατλαντική Συμμαχία τη Δευτέρα, αναφέρει η εφημερίδα Expressen, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

"Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει πρόσθετη συνεδρίαση της κυβέρνησης, στην οποία θα ληφθεί μια ιστορική απόφαση. Αμέσως μετά τη συνάντηση, θα υποβληθεί αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ,  εάν δε συμβεί κάτι απρόβλεπτο", αναφέρει το δημοσίευμα. Έκτακτη συνεδρίαση του σουηδικού κοινοβουλίου έχει ήδη προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, αναφέρει η εφημερίδα.

Η σουηδική κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την έκθεση ασφαλείας της μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία την Παρασκευή. Την Κυριακή, οι Σοσιαλδημοκράτες, το κόμμα του πρωθυπουργού, θα ανακοινώσουν τη θέση τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail