Η Τουρκία μπορεί να σχεδιάζει νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο στις αρχές Ιουλίου!

Freepen.gr - Το πλοίο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα τις επόμενες ημέρες, θα είναι έτοιμο να εξερευνήσει υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο σε δύο μήνες, δήλωσε ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Turkish Petroleum Corporation (TPAO).

Το πλοίο, το οποίο θα γίνει το τέταρτο πλοίο γεώτρησης της Τουρκίας, θα υποβληθεί σε προετοιμασίες στο νότιο λιμάνι Taşucu για περίπου δύο μήνες, είπε ο Μπιλγκίν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τρίτη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

«Θα είναι έτοιμο για την αποστολή του στη Μεσόγειο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε.

Η Τουρκία αγόρασε το πλοίο το Νοέμβριο για να ενταχθεί στον στόλο της μαζί με τα Fatih, Yavuz και Kanuni. Το σκάφος μήκους 238 μέτρων θα έχει μέγιστο βάθος γεώτρησης 12.200 μέτρα και μέγιστο επιχειρησιακό βάθος 3.600 μέτρα, σύμφωνα με ένα infographic του υπουργείου Ενέργειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail