Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Pexels / pixabay
Το προγραμματισμένο εμπάργκο της ΕΕ υπερβαίνει τα σύνορα της Ευρώπης, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να προχωρήσει πέρα ​​από την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού αργού στο πλαίσιο του νέου πακέτου κυρώσεων, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg. Ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να στοχεύσουν ασφαλιστές για να υπονομεύσουν την ικανότητα της Μόσχας να μεταφέρει πετρέλαιο οπουδήποτε στον κόσμο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους και προσχέδιο εγγράφου που είδε το πρακτορείο, το μπλοκ προτείνει την απαγόρευση ευρωπαϊκών πλοίων και εταιρειών να παρέχουν υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης, που συνδέονται με τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων παγκοσμίως.

Χωρίς αυτήν την ασφάλιση, η Ρωσία και οι πελάτες της θα έπρεπε να βρουν εναλλακτικές λύσεις για κινδύνους, όπως πετρελαιοκηλίδες και συμβάντα στη θάλασσα, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα προστίθενται στο σχέδιο της ΕΕ να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού και διυλισμένων προϊόντων μέχρι το τέλος του έτους. Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο περιλαμβάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η απαγόρευση του πετρελαίου πρόκειται να τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες, χωρίς σταδιακή κατάργηση, τόσο για την αγορά spot όσο και για τις υπάρχουσες συμβάσεις.

Το Κρεμλίνο, με τη σειρά του, προειδοποίησε ότι η απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα «χτυπήσει τους πάντες».

«Ένα τέτοιο εμπάργκο θα έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι θα «επηρέαζε άσχημα τα ενεργειακά ισοζύγια στην ευρωπαϊκή ήπειρο».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail