Οι "πυροσβέστες" της Δύσης αντί για νερό ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά του πολέμου

Το πιο κοντινό πράγμα στον πόλεμο, που μπορώ να σκεφτώ, είναι η φωτιά. Και τα δύο από όπου και να περάσουν καταστρέφουν τα πάντα και αφήνουν πίσω τους θάνατο και αποκαΐδια. Όπως η φωτιά, έτσι και ο πόλεμος μεταφέρεται επί του πεδίου, όπου σχηματίζει μέτωπα και γραμμές αντιπαράθεσης. Όσο βρίσκει καύσιμη ύλη εξαπλώνεται και όσο η κατάσβεση είναι ανεπαρκής συνεχίζει. 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Το μέσο κατάσβεσης της φωτιάς είναι το νερό, όμως το σταμάτημα του πολέμου είναι η διπλωματία. Το νερό απέναντι στη φωτιά, όπως και ο Λόγος απέναντι στη βία. Όπως, λοιπόν, όποιος πάει στην φωτιά παίρνει μαζί του νερό για να την σβήσει και όχι ένα μπιτόνι βενζίνη, έτσι και όποιος θέλει να σταματήσει τον πόλεμο παίρνει μαζί του προτάσεις και διπλωματικό διάλογο και όχι περισσότερα όπλα!

Αυτό προσδιορίζει και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν τον συγκρίνει κανείς με την φωτιά. Στην πραγματικότητα οι "πυροσβέστες" της Δύσης, αντί για νερό ρίχνουν στην φωτιά βενζίνη και για χάρη της "ειρήνης" φουντώνουν τον πόλεμο με περισσότερα όπλα, χωρίς καμία διπλωματική διέξοδο.

Από την πλευρά της Δύσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, είναι ένας από τους λίγους που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας ειλικρινής "πυροσβέστης". Σε αντίθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, τον Βρετανό Μ. Τζόνσον, που φέρονται ως κλασικοί εμπρηστές και κάποιους ορκισμένους για εκδίκηση ηγέτες χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, ο Ντράγκι τόνισε ότι για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν».

Ο έμπειρος τεχνοκράτης και πρακτικός άνθρωπος Μ. Ντράγκι, γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει και πάει κατευθείαν στην ουσία, χωρίς να χάνει χρόνο με "διπλωματικές" περιφράσεις και τυπικά προσχήματα. 

Στη δήλωση του δεν υπάρχει πουθενά στο πρώτο στάδιο συνεννόησης αναφορά στην Ουκρανία και τον Ζελένσκι. Πρώτα είναι ο Τζο Μπάιντεν και ο Πούτιν. Είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Αυτή είναι η ουσία. Ο μεταξύ τους πόλεμος διαμέσω της Ουκρανίας. Ο Ντράγκι γνωρίζει και εμμέσως ομολογεί, ότι ο Ζελένσκι είναι ένας μπροστινός που θα του ανακοινώσουν μια μέρα την απόφαση των διαπραγματεύσεων των μεγάλων και πόση Ουκρανία θα του απομείνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail