Τα τουρκικά αεροσκάφη στην Αλεξανδρούπολη δείχνουν τέσσερα πράγματα

Για όποιον διαθέτει την κοινή λογική και μπορεί ακόμη να σκέφτεται ελεύθερα, οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στα 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη και η βραδυφλεγής επίσημη ελληνική αντίδραση (μετά από 2 ημέρες!) δείχνουν σαφώς τέσσερα πράγματα:

1. Ότι τα χειροκροτήματα προς τον "πολύ καλό και συνεργάσιμο εταίρο" που έπεσαν στις ΗΠΑ δεν έχουν πραγματικό αντίκρυσμα.

2. Ότι οι Τούρκοι δεν χαμπαριάζουν με τίποτε. Ο σχεδιασμός τους παραμένει αμετάβλητος και τις προθέσεις τους τις δηλώνουν με κάθε ευκαιρία.

3. Ότι έχουμε τεράστιο έλλειμμα στρατηγικής και κουλτούρας αποτροπής, καθώς το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται κυρίως για πρόσκαιρες εντυπώσεις και για ξένους επαίνους, παρά για την προώθηση ενός συγκεκριμένουν σχεδιασμού.

4. Ότι τα ΜΜΕ σε μεγάλο ποσοστό παρέχουν κατευθυνόμενη ενημέρωση, γεγονός που επιτρέπει στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό να δημιουργεί τις εντυπώσεις που εκείνο επιθυμεί.

Τα λέμε αυτά, με επίγνωση των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στα νιάτα αυτής της χώρας και με βαθιά ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς τη θυσία αυτών που διαχρονικά έπεσαν για να νέμονται αυτόν τον τόπο οι "Μαυροκορδάτοι" της κάθε εποχής.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail