Η Γερμανία έστειλε χιλιάδες νάρκες ξηράς στην Ουκρανία για να ανατινάξουν τα ρωσικά τανκς

Η Γερμανία φέρεται να προμήθευσε τις δυνάμεις του Κιέβου με χιλιάδες αντιαρματικές νάρκες με την ελπίδα να επιβραδύνει την προέλαση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 17 Μαΐου, το Der Spiegel αποκάλυψε ότι η Γερμανία έστειλε 1.600 νάρκες DM-12 PARM και 3.000 αντιαρματικές νάρκες DM-31 στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Η γερμανικής κατασκευής αντιαρματική νάρκη εκτός διαδρομής DM-12, η ​​οποία είναι τοποθετημένη σε μικρό τρίποδο, εκτοξεύει πύραυλο σταθεροποιημένο με πτερύγια με αποτελεσματικό βεληνεκές από 2 έως 40 μέτρα και δυνατότητα διείσδυσης 600 χιλιοστών θωράκισης. Η νάρκη ενσωματώνει καθυστέρηση όπλισης πέντε λεπτών. Μπορεί να πυροδοτηθεί είτε με εντολή είτε με καλώδιο σκανδάλης οπτικών ινών, το οποίο την ενεργοποιεί όταν συνθλίβεται.

Αντιαρματικές νάρκες DM-12 έχουν ήδη εντοπιστεί στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο ρωσικός στρατός και οι σύμμαχοί του κατέλαβαν αρκετές από αυτές. Στις 21 Μαΐου, αρκετές φωτογραφίες μιας πρόσφατα καταληφθείσας νάρκης DM-12 εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη αντιαρματική νάρκη, η DM-31, είναι αντίγραφο γερμανικής κατασκευής του σουηδικού FFV 028. Το DM-31 είναι μια πιο παραδοσιακή αντιαρματική νάρκη.

Η νάρκη χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα μαγνητικής επιρροής για να εκραγεί, ο οποίος της επιτρέπει να επιτεθεί σε όλο το πλάτος του στοχευόμενου οχήματος. Όταν η νάρκη πυροδοτείται, μια μικρή γόμωση καθαρισμού διώχνει κάθε υλικό που μπορεί να βρισκόταν στην κορυφή της νάρκης και ακολούθησε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αργότερα από την έκρηξη της κύριας γόμωσης.

Υποτίθεται ότι το διαμορφωμένο φορτίο της μπορεί να διεισδύσει στην κοιλιακή θωράκιση οποιουδήποτε τανκ που υπάρχει αυτήν την στιγμή. Η DM-31 δεν έχει ακόμη εντοπιστεί στην Ουκρανία.

Η Γερμανία μετατράπηκε από τον κύριο αντίπαλο του εξοπλισμού του καθεστώτος του Κιέβου σε έναν από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς υποστηρικτές του. Το Βερολίνο έχει προμηθεύσει τις δυνάμεις του Κιέβου με φορτία όπλων, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αντιαρματικών ρουκετών και αντιαεροπορικών πυραύλων, από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Όπως και οι υπόλοιποι δυτικοί υποστηρικτές του Κιέβου, η Γερμανία ελπίζει πως η στρατιωτική της υποστήριξη θα οδηγήσει τελικά στην αποτυχία της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
 
* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail