Μυρίζει μπαρούτι στη γειτονιά μας…

Έχει πάρει φωτιά η Ευρώπη, με επίκεντρο την Ανατολική. Ξεκίνησε με τον Ρώσο που τα ήθελε όλα, μονά – ζυγά, δικά του, από τη στιγμή που του άνοιξε η… όρεξη και άρχισε να βάζει πόδι στην Ουκρανία.

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Από την άλλη, έχει το βλέμμα του στραμμένο στην καυτή περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης –τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας– μέχρι τον Εύξεινο Πόντο, εκεί όπου υπάρχουν και σήμερα ελληνικές ρίζες και η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει κάθε μέρα.

«Μπορεί η Μεσόγειος Θάλασσα να αντιπροσωπεύει μόλις το 1% των θαλασσών της Γης, όμως το 25% των μεταφορών προϊόντων γίνεται στη Μεσόγειο. Άρα το θέμα αφορά και την Ελλάδα και τη Γαλλία», επισημαίνει ο γάλλος αντιναύαρχος Ζεράρ Βαλέν, διευθυντής του γαλλικού Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Άμυνας. Και υπογραμμίζει: «Η κρίση στην Ουκρανία είναι μια ευκαιρία να αντιληφθεί η Ευρώπη ότι πρέπει να αναλάβει την προστασία του εαυτού της». Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση: «Η Ελλάδα, με όπλο το Διεθνές Δίκαιο, προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της».

Η «Καταιγίδα» φυλάει «Θερμοπύλες»…

Έχουν γνώση οι φύλακες… Δεν είναι τυχαίο, ούτε σύμπτωση, το ότι η άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2022» ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τη συμμετοχή όλων των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού. Έμφαση έχει δοθεί κυρίως στην περιοχή του Κεντρικού και του Βόρειου Αιγαίου, την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα.

Και εκεί δίπλα είναι παρούσες οι «Θερμοπύλες»… Και αυτό λέει πολλά για τους απέναντι…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail