Η Τουρκία βάζει φρένο στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ!

nato.int
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Άγκυρα αντιτίθεται στο ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επειδή πιστεύει πως τα δύο σκανδιναβικά κράτη φιλοξενούν «τρομοκράτες».

Με τον όρο «τρομοκράτες», ο Τούρκος ηγέτης εννοούσε μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), του αυτονομιστικού κινήματος που δρα στη νοτιοανατολική Τουρκία και μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP/C), ενός παράνομου τουρκικού κομμουνιστικού κόμματος.

Η δήλωση έγινε αφότου το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη έδειξαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία [την ένταξη στο ΝΑΤΟ], αλλά δεν είμαστε ευνοϊκοί απέναντί ​​της. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια θετική προσέγγιση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

«Οι Σκανδιναβικές χώρες είναι δυστυχώς σχεδόν σαν ξενώνες για τρομοκρατικές οργανώσεις. Το PKK και το DHKP/C βρίσκονται στη Σουηδία και την Ολλανδία. Και προχωρώ ακόμη παραπέρα, στα κοινοβούλιά τους», πρόσθεσε.

Τον Απρίλιο, ανησυχώντας για την στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Σουηδία και η Φινλανδία άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το ουδέτερο καθεστώς τους και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Ανώτατοι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν ήδη υποστηρίξει την πρωτοβουλία. Η Σουηδία πρόκειται να αποφασίσει για την ένταξή της στο στρατιωτικό μπλοκ στις 15 Μαΐου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail