Βρετανοί αξιωματικοί πολεμούν στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς; Αναφορά

Βρετανοί αξιωματικοί εξακολουθούν να είναι παρόντες στην πρώτη γραμμή στην Ανατολική Ουκρανία, συνεργάζονται μυστικά με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση, ανέφερε το ρωσικό μέσο RIA Novosti, επικαλούμενο πηγές των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Από την αρχή της ειδικής μας επιχείρησης, Βρετανοί αξιωματικοί εργάζονται συνεχώς κοντά στην πρώτη γραμμή, επισκέπτονται θέσεις διοίκησης Ουκρανών στις πιο επικίνδυνες περιοχές, κάνοντας προσαρμογές στις ενέργειες της διοίκησης της AFU», είπε η πηγή στο RIA Novosti.

Βρετανοί αξιωματικοί της ενεργού εφεδρείας πήγαν στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου για να διοικήσουν την άμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας όταν ο ρωσικός στρατός πλησίασε την πόλη. Προηγουμένως, είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή Donbass, βοηθώντας τους Ουκρανούς αξιωματικούς να εργαστούν με δεδομένα που παρείχαν οι μυστικές υπηρεσίες. Ο βρετανικός στρατός «χρησιμοποιεί όλα τα μέσα της ΝΑΤΟϊκής πληροφόρησης και ανταποκρίνεται άμεσα όταν διατίθενται οι πληροφορίες», είπε η πηγή.

«Πηγή στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφερε ότι μετά την ταχεία επίθεση μιας ομάδας ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου, οι Βρετανοί, οι οποίοι βοήθησαν με πληροφορίες στο αρχηγείο ATO (ουκρανική αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Donbass) στο Kramatorsk, που μετακόμισε στο Κίεβο για να ηγηθεί της άμυνας της πόλης από το αρχηγείο που βρίσκεται στην περιοχή του σχολείου Νο. 72», είπε.

Από τα τέλη Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, Βρετανοί αξιωματικοί αναπτύχθηκαν στο Zaporozhye και επισκέφτηκαν διάφορα διοικητικά σημεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail